ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΕμβολιασμοί – Νοσοκομείο Αγρινίου : Εμπόδια «βλέπουν» οι υγειονομικοί

Εμβολιασμοί – Νοσοκομείο Αγρινίου : Εμπόδια «βλέπουν» οι υγειονομικοί

Εμβολιασμοί  – Νοσοκομείο Αγρινίου : Εμπόδια «βλέπουν» οι υγειονομικοί

Επιφυλακτικοί οι υγειονομικοί για τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων στο Νοσοκομείο που θα συμπέσει με τη δεύτερη δόση των εμβολιασμών των υγειονομικών

Ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη ο κύκλος του εμβολιασμού των υγειονομικών του Νοσοκομείου Αγρινίου και πέντε ακόμη Κέντρων Υγείας

Τελείωσε ο πρώτος κύκλος των εμβολιασμών στο Αγρίνιο, ο οποίος περιελάμβανε τους υγειονομικούς του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Αγρινίου, Θέρμου, Αμφιλοχίας, Βόνιτσας και Χαλκιόπουλου.

Η αρχή των εμβολιασμών έγινε στις 4/1 και σήμερα, Πέμπτη 14/1, ολοκληρώθηκαν με τηνσυντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων στις δομές αυτές να έχουν καταφύγει στο Νοσοκομείο Αγρινίου για τον εμβολιασμό τους.

Επί καθημερινής βάσης  διεξάγονταν τουλάχιστον 50 εμβόλια, ενώ για να καλυφθεί η ζήτηση, δεδομένου πως ο εμβολιασμός των υγειονομικών ήταν σε εθελοντική βάση, όπως και αυτός των εκπαιδευτικών, ήρθαν στο νοσοκομείο Αγρινίου τρεις παρτίδες εμβολίων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου (ΣΕΝΑ) Βασίλη Καραγιώργο ημέρες πριν λήξει η προθεσμία του εμβολιασμού η προσέλευση ήταν πολύ ικανοποιητική, καθώς το 70% των εργαζομένων από τις προαναφερθείσες δομές υγείας έχουν κάνει το εμβόλιο, ενώ εκτιμάται πως μέχρι και την τελική ημερομηνία, σήμερα Πέμπτη, το ποσοστό θα είχε αυξηθεί πολύ περισσότερο.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΝΑ Βασίλης Καραγιώργος (φωτογραφία αρχείου)

Την ίδια στιγμή ο κ. Καραγιώργος βάζει ένα ζήτημα στο τραπέζι του διαλόγου ελπίζοντας πως μαζί με την φωνή των υπόλοιπων υγειονομικών ανά την Ελλάδα θα εισακουστεί. Το θέμα που θέτει ο κ. Καραγιώργος σχετικά με τη συνέχιση των εμβολιασμών στο νοσοκομείο είναι ο φόβος πως αν η έναρξη του δεύτερου κύκλου των εμβολιασμών των υγειονομικών συμπέσει με την έναρξη των εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού ή με την έναρξη του εμβολιασμού κάποιες άλλης ηλικιακής ομάδας και φυσικά οι εμβολιασμοί συνεχίσουν και διεξάγονται μόνο στο Νοσοκομείο, τότε τα πράγματα στα Νοσοκομεία ανά την Ελλάδα, όπως και στο Νοσοκομείο του Αγρινίου, θα δυσκολέψουν πάρα πολύ. Συνεπώς, στο ενδεχόμενο αυτό ζητά την ενίσχυση του προσωπικού του Νοσοκομείου για να γίνονται πιο γρήγορα και πιο εύκολα οι εμβολιασμοί.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΣΕΝΑ Βασίλης Καραγιώργος μιλώντας στη «Σ» τόνισε: «οι εμβολιασμοί για το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αγρινίου και των Κέντρων Υγείας την Πέμπτη τελειώνει. Η αρχή έγινε στις 4/01 και αρκετές ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία, το 70% του συνολικού προσωπικού των Κέντρων Υγείας Αγρινίου, Θέρμου, Αμφιλοχίας, Βόνιτσας και Χαλκιόπουλου, όπως επίσης και του προσωπικού του Νοσοκομείου Αγρινίου είχε ήδη κάνει το εμβόλιο.

Μέχρι και την τελευταία ημέρα που θα διεξάγεται ο εμβολιασμός ο αριθμός των υγειονομικών που θα έχουν εμβολιαστεί θα έχει αυξηθεί. Ο ελάχιστος αριθμός εμβολίων που διεξάγονταν στο Νοσοκομείο Αγρινίου σε ημερήσια βάση ήταν 50, ενώ για να καλυφθούν τα ραντεβού των υγειονομικών για τον εμβολιασμό τους το Νοσοκομείο έλαβε συνολικά τρείς παρτίδες εμβολίων. Αν ο εμβολιασμός της ηλικιακής κατηγορίας 85 ετών και άνω ή ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού συμπέσει με την έναρξη του δεύτερου κύκλου του εμβολιασμού των υγειονομικών και οι εμβολιασμοί συνεχίσουν να γίνονται μόνο στο Νοσοκομείο Αγρινίου, τότε το προσωπικό του νοσοκομείου θα πρέπει να ενισχυθεί, διότι τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ.

Αυτό ωστόσο δεν είναι ακόμη βέβαιο, καθώς το πλάνο το δημιουργεί το υπουργείο Υγείας, αλλά ως υγειονομικοί βάζουμε το θέμα στο τραπέζι, ώστε ο εμβολισμός να συνεχίσει να γίνεται εύκολα και σε καλούς ρυθμούς, χωρίς να προκύψουν προβλήματα».

Κωνσταντίνος Χονδρός-Εφημερίδα Συνείδηση

Εμβολιασμοί ηλικιωμένων : Κατέκλυσαν τα φαρμακεία του Αγρινίου οι 85+

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr