ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΕμβολιασμένο το 95% των ωφελούμενων στις δομές φιλοξενίας του Δήμου Αγρινίου

Εμβολιασμένο το 95% των ωφελούμενων στις δομές φιλοξενίας του Δήμου Αγρινίου

Εμβολιασμένο το 95% των ωφελούμενων στις δομές φιλοξενίας του Δήμου Αγρινίου
  • Η μέγιστη δυνατή ασφάλεια στις δομές φιλοξενίας του Δήμου Αγρινίου
  • Εμβολιασμένο το 95% των ωφελούμενων
  • Εμβολιάστηκε η συντριπτική πλειοψηφία των ωφελούμενων στη δομή φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και στη δομή αστέγων, ενώ οι λιγοστοί ανεμβολίαστοι ωφελούμενοι πραγματοποιούν 2 τεστ την εβδομάδα.
  • Τι αναφέρει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής

Τη στιγμή που τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του covid-19 είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας, μιας και εδώ και πάρα πολύ καιρό τα στοιχεία αποδεικνύουν πως οι εμβολιασμοί είναι το καλύτερο όπλο προστασίας, τίθεται ένα θέμα αναφορικά με τις κοινωνικές δομές των Δήμων και ιδίως εκείνες που φιλοξενούν ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Υγείας και Πρόνοιας Κώστα Καλαντζή στη δομή Κακοποιημένων Γυναικών και στη δομή Αστέγων το 95% τουλάχιστον των ωφελούμενων συμπολιτών μας έχουν εμβολιαστεί, ενώ οι υπόλοιποι κάνουν σε δύο τεστ την εβδομάδα και παράλληλα, τόσο οι εργαζόμενοι της δομής, όσο και τα κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ συχνά – πυκνά πραγματοποιούν τεστ στους ωφελούμενους, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία τους και να αποτραπεί κάθε πιθανότητα εξάπλωσης του covid-19!

Ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας Κώστας Καλαντζής

«Έχουμε ζητήσει και έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 95% των ωφελούμενων από τις δύο δομές του δήμου, στις οποίες ο δήμος φιλοξενεί συνανθρώπους μας.

Πλέον λόγω της κατάστασης δεν μπαίνει κάποιος μέσα στις δομές, αν δεν έχει εμβολιαστεί ή αν δεν κάνει δύο τεστ την εβδομάδα.

Διενεργούμε και εμείς τεστ για λόγους ασφαλείας, δεν καθησυχαζόμαστε να μας πουν ότι έχουν κάνει τεστ ή έστω και να μας επιδείξουν αποτέλεσμα τεστ από φαρμακείο, δημόσια δομή υγείας ή και ιδιωτική.

Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν δέχονται να κάνουν τεστ δεν τους δεχόμαστε» αναφέρει μιλώντας στη «Σ» ο Κ. Καλαντζής και προσθέτει: «Ελάχιστα είναι τα άτομα από την αρχή που δεν είχαν εμβολιαστεί και πραγματοποιούσαν τεστ.

Ακόμη και τα άτομα που δεν ήταν μόνιμα στη δομή αστέγων, αλλά έρχονταν για να πλύνουν τα ρούχα τους ή για να πλυθούν, όταν επισκέπτονται τη δομή εφαρμόζουμε αυστηρότερα μέτρα, για να εξαλείψουμε κάθε πιθανότητα κακής έκβασης.

Τα μέτρα είναι αυστηρά για όλους, τόσο για όσους είναι στη δομή, όσο και για τους υπόλοιπους που έχουν τις προϋποθέσεις, συνεπώς και το δικαίωμα να την επισκέπτονται περιστασιακά».

«Η δομή αστέγων «χωρίζεται» στη δομή του υπνωτηρίου και της ημερήσιας φροντίδας. Συνολικά ωφελούνται 25 άτομα, κάποια εκ των οποίων κάνουν χρήση και των δύο δομών (υπνωτηρίου και ημερήσιας φροντίδας).

Επιπλέον φροντίζουμε και 20  άτομα από την δραστηριότητα street work, όπως επίσης και στο πλαίσιο της στεγαστικής επανένταξης οικογένειας, αλλά και εργασιακής επανένταξης.

Σ’ αυτή τη φάση κάνουμε σε τριμελή οικογένεια την στεγαστική της επανένταξη. Παρά το γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν στην δομή μας, ελέγχουμε συνέχεια για τον covid-19.

Στη δομή κακοποιημένων γυναικών του δήμου Αγρινίου μέχρι και την αρχή του καλοκαιριού είχαμε 20 άτομα, τα οποία ακολουθούσαν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και τα οποία εκμεταλλευόμενα την καλοκαιρινή περίοδο βρήκαν εργασία και με την βοήθεια λ.χ. του επιδόματος ΚΕΑ βρήκαν και σπίτι, με αποτέλεσμα τώρα να υπάρχει ένα άτομο στη δομή, το οποίο τηρεί όλα τα υγειονομικά μέτρα του ΕΟΔΥ και κάνουμε συχνά τεστ για λόγους ασφαλείας.

Υπάρχουν ακόμη 4 αιτήματα προς ένταξη στη δομή, οι οποίες αν εγκριθούν από τους  επιστήμονες της δομής θα ακολουθήσουν τα άτομα αυτά κάθε πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, για να φτάσουν  να μπουν στη στέγη, αλλά και για να συνεχίσουν να είναι εκεί» τόνισε ακόμη ο κ. Καλαντζής.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κορονοϊός: 29 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία – 2.255 σε όλη την χώρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr