ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΕμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου: «Υποχρεωτική η αργία της Πρωτομαγιάς»

Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου: «Υποχρεωτική η αργία της Πρωτομαγιάς»

Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου: «Υποχρεωτική η αργία της Πρωτομαγιάς»

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου ενημερώνει ότι σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο του ν. 4468/2017 η 1η Μαΐου έχει οριστεί ως υποχρεωτική αργία.

Κατά συνέπεια, την Τετάρτη, 1η Μαΐου 2019, δεν επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων, βιομηχανιών, βιοτεχνικών επιχειρήσεων, εκμεταλλεύσεων και εργασιών γενικά, τα οποία αργούν κατά τις Κυριακές καθώς και  η απασχόληση μισθωτών.

Εξαιρούνται της ως άνω απαγόρευσης όλες εκείνες οι επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας. Στην περίπτωση αυτή, όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν απασχοληθούν θα λάβουν το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιο. Οι μισθωτοί που θα απασχοληθούν κατά την ημέρα αυτή δικαιούνται να λάβουν, αν μεν αμείβονται με ημερομίσθιο το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιο και προσαύξηση 75% υπολογιζόμενη στο νόμιμο ωρομίσθιό τους, αν δε αμείβονται με μηναίο μισθό μόνο προσαύξηση 75% υπολογιζόμενη στο νόμιμο ωρομίσθιό τους. Η ανωτέρω αμοιβή και στις δύο περιπτώσεις θα αντιστοιχεί σε όσες ώρες απασχοληθούν.

Καλύβια: Τεχνικές εργασίες σε αποστραγγιστικό αύλακα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr