ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΕμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου: Προωθητικές ενέργειες με πολλαπλούς στόχους

Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου: Προωθητικές ενέργειες με πολλαπλούς στόχους

Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου: Προωθητικές ενέργειες με πολλαπλούς στόχους

Από σήμερα 700 υφασμάτινες ανακυκλώσιμες σακούλες θα φτάσουν στα χέρια των καταναλωτών της πόλης, ενώ παράλληλα ο σύλλογος ξεκινά προώθηση του τουριστικού οδηγού της πόλης μέσω των e-shop του Μεσολογγίου

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου αντιλαμβανόμενος και συνάμα βιώνοντας τα μέλη του την δυσλειτουργία σχετικά με τα σκουπίδια που παρουσιάζεται στο Μεσολόγγι και γενικότερα τον δήμο Μεσολογγίου μετά την φωτιά στον ΧΥΤΑ πήρε πρωτοβουλία με διττό σκοπό!

Στοχεύοντας στην κατάργηση των πλαστικής σακούλας και στην ενίσχυση της συνείδησης των Μεσολογγιτών για την ανακύκλωση, αλλά και με σκοπό τη μείωση της δαπάνης για την μεταφορά απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ όμορων δήμων (ένα απορριμματοφόρο  για να μεταφέρει σκουπίδια στον ΧΥΤΑ Ναυπάκτου κοστίζει 600 ευρώ) διανέμει στα καταστήματά μέλη του 700 υφασμάτινες ανακυκλώσιμες σακούλες, τις οποίες με την σειρά τους τα μέλη του συλλόγου θα τις διαθέσουν στους πελάτες τους!

Εκτός από τον προφανή στόχο, την ευαισθητοποίηση και στην «στροφή» των κατοίκων του Μεσολογγίου στην ανακύκλωση, μέσω των σακουλών αυτών ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος επιτυγχάνει και άλλους στόχους!

Κατά πρώτον στέλνει το μήνυμα της στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων, ταυτόχρονα όμως διαφημίζει και τον τουριστικό οδηγό του Μεσολογγίου (visitmes.gr) δεδομένου πως η μια πλευρά της κάθε σακούλας απ’ αυτές φέρει την ηλεκτρονική διεύθυνση του τουριστικού οδηγού και η άλλη πλευρά φέρει το motο «στηρίζουμε τα καταστήματα της πόλης»!

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου έχει λάβει και άλλη μια πρωτοβουλία για την προώθηση του τουριστικού οδηγού της πόλης!

Συγκεκριμένα έχει διανέμει 4.000 αυτοκόλλητα στις επιχειρήσεις του Μεσολογγίου που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ώστε να προβάλλει την πόλη και τον τουριστικό οδηγό.

Μέσα από τα αυτοκόλλητα αυτά οι επισκέπτες του εκάστοτε e-shop καταστήματος του Μεσολογγίου θα βλέπουν να απεικονίζονται φυσικά τοπία της περιοχής. Πάνω στα αυτοκόλλητα αυτά θα αναγράφεται η ηλεκτρονική διεύθυνση του τουριστικού οδηγού του Μεσολογγίου (visitmes.gr) και έτσι θα προκύψει μια μεγάλη, εύκολη και φθηνή διαφήμιση για τον τόπο, καθώς ουσιαστικά θα διαφημίζουν το Μεσολόγγι στους ηλεκτρονικούς πελάτες των καταστημάτων.

Ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου Βασίλης Σπυρόπουλος μιλώντας στη «Σ» για τις πρωτοβουλίες αυτές αναφέρει: «η πρώτη προωθητική ενέργεια έχει να κάνει με τα μαγαζιά του συλλόγου τα οποία ασχολούνται με το ηλεκτρονικό εμπόριο. Θα διανείμουμε στις επιχειρήσεις αυτές 4.000 αυτοκόλλητα στα οποία θα απεικονίζονται φυσικά τοπία της περιοχής και θα αναγράφονται πάνω σ’ αυτά η ηλεκτρονική διεύθυνση του τουριστικού οδηγού του Μεσολογγίου (visitmes.gr).

Ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου Βασίλης Σπυρόπουλος

Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά διαφημίζουμε το Μεσολόγγι στους ηλεκτρονικούς πελάτες των καταστημάτων όλων των περιοχών της χώρας. Είναι μια έξυπνη ιδέα, θεωρώ, γιατί όταν βλέπεις ένα ωραίο τοπίο και «πατήσεις» πάνω σ΄ αυτό μπορείς να δεις τον τουριστικό οδηγό της περιοχής και γενικότερα μπορείς να δεις εύκολα ό,τι αφορά το Μεσολόγγι. Είναι εύκολη διαφήμιση αυτή για εμάς και φθηνή.

Η δεύτερη προωθητική ενέργεια σχετίζεται με την πρωτοβουλία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου να διανέμει 700 σακούλες υφασμάτινες ανακυκλώσιμες στα καταστήματα της πόλης, τα οποία με την σειρά τους θα τα διανείμουν στους πελάτες τους.

Η κάθε σακούλα απ’ αυτές από τη μια πλευρά θα έχει ως διαφήμιση το visitmes.gr και από την άλλη το moto «στηρίζουμε τα καταστήματα της πόλης». Ο σκοπός της κυκλοφορίας των σακουλών αυτών είναι διττός. Να μειωθούν οι πλαστικές σακούλες, αλλά και να συμβάλουμε στην ανακύκλωση με το μήνυμά μας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Μεσολόγγι και γενικότερα σε όλο το δήμο Μεσολογγίου και συγκεκριμένα μετά τη φωτιά στο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου υπάρχει δυσλειτουργία στο θέμα των σκουπιδιών και αυτό μας επηρεάζει. Αποτέλεσμα είναι να μην πετιούνται τα σκουπίδια στο ΧΥΤΑ του Μεσολογγίου, αλλά να μεταφέρονται σε ΧΥΤΑ όμορων δήμων.

Αυτό είναι χρονοβόρο και έχει και μεγάλο κόστος. Αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχει και δυσλειτουργία στην αποκομιδή των σκουπιδιών. Εμείς, ως σύλλογος θέλουμε να στείλουμε μήνυμα με τον τρόπο αυτό για να ανακυκλώνουμε όλοι τα σκουπίδια μας. Τα ανακυκλώσιμα υλικά, γυαλί, χαρτί, πλαστικό, μεταλλικά αντικείμενα να μην καταλήγουν στα σκουπίδια, γιατί το πληρώνουμε όλοι μας.

Για να πηγαίνει στη Ναύπακτο ένα απορριμματοφόρο κοστίζει 600 ευρώ, τα οποία βγαίνουν από το δήμο, δηλαδή από τους δημότες και έτσι έργα που μπορεί να γίνονταν στην περιοχή για εμάς δεν γίνονται, διότι τα σκουπίδια πρέπει να πηγαίνουν στη Ναύπακτο.

Συνεπώς αν μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών και τα ανακυκλώσιμα πηγαίνουν στους κάδους που πρέπει και μεταφέρονται στην ανακύκλωση που υπάρχει στο Μεσολόγγι, το  αποτέλεσμα θα είναι ο δήμος να μην επιβαρύνεται οικονομικά και αυτό είναι θετικό για όλους μας.

Έτσι με τις υφασμάτινες ανακυκλώσιμες σακούλες πετυχαίνουμε διττό μήνυμα – σκοπό. Ενημερώνουμε για να υποστηρίζουν τα μαγαζιά του Μεσολογγίου οι κάτοικοι της περιοχής και ταυτόχρονα στέλνουμε μήνυμα για την υποστήριξη της ανακύκλωσης, η οποία θα φέρει μόνο θετικά αποτελέσματα, τόσο σε γενικό επίπεδο, όσο και στο επίπεδο της οικονομίας.

Η διανομή των σακουλών αυτών ξεκινάει από σήμερα. Ο σύλλογος θέλει να είναι δίπλα στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις και γι αυτό προσπαθούμε κάθε φορά να βρίσκουμε τρόπους στήριξης των επιχειρήσεων και συνολικότερα της αγοράς.

Αυτή η προωθητική κίνηση πιστεύω πως οι καταναλωτές θα την εκτιμήσουν, γιατί τα μηνύματα που περνάμε θεωρώ πως «ακουμπούν» την κοινωνία του Μεσολογγίου και είναι θετικό για όλη την πόλη και έτσι τονώνουμε και την παρουσία του συλλόγου στην αγορά και στην πόλη».

Κορονοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ στην Αιτωλοακαρνανία με 89 κρούσματα – 6.150 σε όλη την χώρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr