ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΕμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: Δεν εφησυχάζει από τις διαβεβαιώσεις για τον τοπικό ΕΟΠΥΥ

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: Δεν εφησυχάζει από τις διαβεβαιώσεις για τον τοπικό ΕΟΠΥΥ

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: Δεν εφησυχάζει από τις διαβεβαιώσεις για τον τοπικό  ΕΟΠΥΥ

Στο θέμα του ΕΟΠΥΥ Αγρινίου παρεμβαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος που δεν εφησυχάζει από τις διαβεβαιώσεις συνέχιση της λειτουργίας των γραφείων και του  φαρμακείου.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Δ.Σ.

Το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει και αναδειχθεί ζήτημα με το κλείσιμο ή όχι του τοπικού γραφείου του ΕΟΠΥΥ στην πόλη του Αγρινίου.

Έχουν ακουστεί δημόσια διάφορες απόψεις, για το τι συνέπειες θα είχε μια απόφαση διακοπής της λειτουργίας του τοπικού παραρτήματος και πόσα προβλήματα θα δημιουργούσε σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής που εξυπηρετούνται καθημερινά από το συγκεκριμένο παράρτημα.

Από την άλλη έχει ακουστεί δημόσια και η άποψη που επικροτεί και συγχαίρει την Κυβέρνηση για τον «εκσυγχρονισμό» της και την πρωτοβουλία της για περικοπές σε κατασπατάληση κρατικών πόρων και ανθρώπινου δυναμικού.

Επίσης υπάρχει η λαθεμένη αντίληψη ότι η συγκέντρωση δημόσιων υπηρεσιών σε μια και μόνο πόλη αποτελεί από μόνη της εγγύηση για την ανάπτυξή της και προϋπόθεση για ευημερία των δημοτών της.
Τέλος υπάρχει και η ένοχη σιωπή άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενων φορέων. Απόψεις και συμπεριφορές που στρώνουν κόκκινο χαλί στην πολιτική που στο βωμό του κέρδους και της «ανάπτυξης», στηρίζει την αποψίλωση του Δημόσιου Τομέα και των αυτονόητων παροχών που υποχρεούται αυτός να παρέχει δωρεάν στους πολίτες.

Ταυτόχρονα στηρίζουν επιχειρηματικούς ομίλους που εμπορεύονται την Υγεία και επενδύουν τα υπερκέρδη τους στην απελπισία των ευάλωτων και ανήμπορων ασθενών.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου δηλώνει ξεκάθαρα και κατηγορηματικά την απόλυτη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε σκέψη και προσπάθεια κλεισίματος Δημόσιων Δομών που αποσκοπούν στη υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Στέκεται στο πλευρό των νεφροπαθών, των καρκινοπαθών και όσων συνανθρώπων μας εξυπηρετούνται απ’ το τοπικό παράρτημα και συμμερίζεται την αγωνία τους για το γαϊτανάκι που έχει στηθεί με έντονη προπαγάνδα και παραφιλολογία για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου δεν εφησυχάζει από τις διαβεβαιώσεις αρμόδιων φορέων ή δημόσιων προσώπων (Δήμος, Περιφέρεια, Βουλευτές κλπ.) πως το παράρτημα θα συνεχίσει την εύρυθμη και ομαλή του λειτουργία (όσο μπορεί αυτή να χαρακτηριστεί έτσι). Όπως έχει δείξει η ιστορία, είθισται οι εμπλεκόμενοι σε τέτοιες δυσάρεστες εξελίξεις να διαβεβαιώνουν με κάθε τρόπο τους πολίτες ότι το θέμα θεωρείται λήξαν. Και όμως στο τέλος σχεδόν πάντα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο και το λήξαν είναι εις βάρος του πολίτη.

Επειδή το θέμα δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση και για ψηφοθηρικά παιχνίδια,

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου δε ζητά, αλλά ΑΠΑΙΤΕΙ από την κυβέρνηση να μας παρέχει αυτό που υποχρεούται:

– Δωρεάν Αποκλειστικά Δημόσια Υγεία για όλους.

– Ενίσχυση των πρωτοβάθμιων δομών Υγείας της Αιτωλ/νίας με αύξηση της χρηματοδότησής τους.

-Έμπρακτη στήριξη των 2 μεγάλων Νοσοκομείων του Νομού μας (Αγρινίου-Μεσολογγίου) με προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών-προσωπικού στα υποστελεχωμένα τμήματα. Αύξηση της χρηματοδότησής τους. Αποτελεσματικότερη Οργάνωση και Διοίκησή τους ώστε να μπορούν οι πολίτες να απολαμβάνουν τις βέλτιστες Υπηρεσίες.

– Όχι εκπτώσεις στην Υγεία.

Πάτρα: Ανήλικη τα…έσπασε στην Παιδοψυχιατρική – Αφορμή η απαγόρευση καπνίσματος!

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ