ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΟικονομιαΕμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: Χαριστική βολή για τις μικρές επιχειρήσεις τα νέα μέτρα

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: Χαριστική βολή για τις μικρές επιχειρήσεις τα νέα μέτρα

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: Χαριστική βολή για τις μικρές επιχειρήσεις τα νέα μέτρα

Χαριστική βολή για τις μικρές επιχειρήσεις χαρακτηρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος τα νέα μέτρα για τον έλεγχο της διάδοσης της πανδημίας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει ότι η είσοδος των ανεμβολίαστων μόνο με rapid test στα εμπορικά καταστήματα χωρίς μάλιστα αυτό να ισχύει για τον κλάδο των τροφίμων θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση για άδικη και τιμωρητική στάση. 

Η ανακοίνωση της Διοίκησης

Στις τελευταίες ανακοινώσεις των νέων μέτρων από την κυβέρνηση για τον έλεγχο της διάδοσης της πανδημίας δυστυχώς συμπεριλαμβάνονται έλεγχοι και περιορισμοί στα εμπορικά καταστήματα, με την είσοδο στους ανεμβολίαστους πολίτες να γίνεται υποχρεωτικά μόνο με rapid test.

Η υποχρέωση για τους ελέγχους των καταναλωτών είναι πρακτικά αδύνατη να γίνεται από τους συναδέλφους και το μόνο που θα προκαλέσει στην αγορά θα είναι η σύγχυση και μείωση της αγοραστικής κίνησης.

Στο διάστημα των είκοσι και πλέον μηνών που διαρκεί μέχρι και σήμερα η πανδημία οι μικρές επιχειρήσεις της αγοράς έχουν τηρήσει και εξακολουθούν να τηρούν με υποδειγματικό τρόπο τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας καθιστώντας το λιανικό εμπόριο ασφαλή προορισμό γεγονός που έχει αναγνωριστεί από όλους.

Προκαλεί επίσης οργή και αγανάκτηση στους συναδέλφους για ακόμη μια φορά ο διαχωρισμός των καταστημάτων της αγοράς από τον κλάδο των τροφίμων, δημιουργώντας πάλι συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των μικρών επιχειρήσεων της αγοράς.

Γιατί να μην εφαρμόζονται και στον κλάδο των τροφίμων οι έλεγχοι, εκεί όπου η προσέλευση είναι μεγάλη;

Σε μια πρωτόγνωρη και δύσκολη περίοδο όπου οι συνάδελφοι προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους η κυβέρνηση αντί για μέτρα στήριξης λαμβάνει μέτρα εξόντωσής τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ που αφορούν την αγορά ,γιατί η απόφαση αυτή θα ενισχύσει μόνο το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα πολυκαταστήματα και θα είναι η χαριστική βολή για τις μικρές επιχειρήσεις .

Η συγκλονιστική παράσταση “Η Κυρά της Ρω” αύριο στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου – Μια σπάνια θεατρική εμπειρία

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr