ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΕμπορικός Μεσολογγίου σε Σταϊκούρα: Να μη μεταφερθεί στη Δ.Ο.Υ. και το Λιμεναρχείο

Εμπορικός Μεσολογγίου σε Σταϊκούρα: Να μη μεταφερθεί στη Δ.Ο.Υ. και το Λιμεναρχείο

Εμπορικός Μεσολογγίου σε Σταϊκούρα: Να μη μεταφερθεί στη Δ.Ο.Υ. και το Λιμεναρχείο

Να μη μετατραπεί σε απλό γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών η Δ.Ο.Υ. με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον επιχειρηματικό κόσμο,  ζητά με επιστολή της στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα που κοινοποιεί και στους βουλευτές Νίκο Παπαναστάση και Μάριο Σαλμά, η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου ύστερα από την απόφαση μεταφοράς του Λιμεναρχείου  στις ίδιες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Για το λόγο αυτό ζητά από τον κ. Σταϊκούρα να δρομολογήσει με τον συναρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας μια άλλη λύση. υποδεικνύοντας  διαφορετικό χώρο μετεγκατάστασης των λιμενικών υπηρεσιών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλος Ι.Π. Μεσολογγίου προς τον κ. Σταϊκούρα:

“Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την πρωτοφανή απόφαση περί μεταφοράς του Λιμεναρχείου στο κτίριο της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου, το οποίο βρίσκεται στο Λιμάνι της πόλης.

Ο χώρος εξυπηρέτησης της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου είχε σε μεγάλο βαθμό συρρικνωθεί, μετά την πρόσφατη μετακίνηση στο εν λόγω κτίριο των Υπηρεσιών Στατιστικής και Κτηματικής. Πλέον, με την παραχώρηση 330 τ.μ. του κτιρίου για την εγκατάσταση και μιας τέταρτης Υπηρεσίας σε αυτό – η οποία, μάλιστα, υπάγεται στο Υπουργείο Ναυτιλίας και όχι στο Υπουργείο Οικονομικών -, η Εφορία της πόλης μας καθίσταται πλήρως δυσλειτουργική τόσο για τους υπαλλήλους της όσο και για τους συναδέλφους μας.

Ειδικά η αναγκαστική μεταφορά του Τμήματος Εσόδων σε μικρότερο χώρο δυσχεραίνει την εξυπηρέτηση των συναδέλφων επιχειρηματιών και του ευρύτερου κοινού, γεννώντας, παράλληλα, πλείστους υγειονομικούς κινδύνους εν μέσω της πανδημίας COVID-19.

Θεωρούμε ότι η απαξίωση στην οποία περιέρχεται η Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου, αποτελεί προάγγελο του κλεισίματός της και της μετατροπής της σε απλό Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο φαντάζει αδιανόητο, καθώς θα ενέτεινε την ταλαιπωρία για τους επιχειρηματίες και τους απλούς πολίτες της περιοχής μας, με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη Υπηρεσία καλύπτει τις ανάγκες περίπου 80.000 φορολογουμένων.

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου ζητά την άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου σταματήσει η υποβάθμιση της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου και σας καλεί να έρθετε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να βρεθεί κάποιος άλλος, σύγχρονος κτιριακός χώρος για τη στέγαση του Λιμεναρχείου.

Εν αναμονή των ενεργειών σας”.

Αγρίνιο: Θετικά βλέπουν τα έργα της ανάπλασης οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες στον κόμβο Τσίγκα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr