ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΕμπεσσός Βάλτου: Συγκίνηση για την εκδημία του συνταξιούχου ιερέα π. Δημήτριου Κασβίκη

Εμπεσσός Βάλτου: Συγκίνηση για την εκδημία του συνταξιούχου ιερέα π. Δημήτριου Κασβίκη

Εμπεσσός Βάλτου: Συγκίνηση για την εκδημία του συνταξιούχου ιερέα π. Δημήτριου Κασβίκη

Την εκδημία του π. Δημήτριου Κασβίκη, ενός καλού και αγαθού κληρικού, σε ηλικία 80 ετών, έκανε γνωστή η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η είδηση προκάλεσε θλίψη στην τοπική κοινωνία του Εμπεσσού Βάλτου σε ενορίες του οποίου εργάστηκε με ζήλο και αυτπάρνηση.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με αισθήματα της κατ’ άνθρωπον θλίψεως, αναγγέλλει την κοίμηση του συνταξιούχου ιερέως π. Δημητρίου Κασβίκη.

Ο π. Δημήτριος γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Εμπεσσό του ορεινού Βάλτου το έτος 1942. Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος το έτος 1982, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεόκλητο και τοποθετήθηκε Εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φτελιάς. Λόγω των ιερατικών κενών της ορεινής αυτής περιοχής της Ιεράς Μητροπόλεως εξυπηρετούσε με ζήλο και αυταπάρνηση όλες τις Ενορίες που χρειάζονταν Ιερέα, μη φειδόμενος κόπου και αποστάσεων.

Το έτος 2004 εξήλθε της ενεργού υπηρεσίας, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, παραμένοντας πάντοτε πρόθυμος να συμπαρίσταται πνευματικά και να εξυπηρετεί τους Χριστιανούς της περιοχής. Κατέλιπε φήμη καλού και αγαθού κληρικού, διακριθείς για την αυταπάρνηση και τον ζήλο του.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 14:00 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Εμπεσσού και η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο Κοιμητήριο Εμπεσσού.

Αγρίνιο: Βαρύ πένθος για τον Γιάννο Φαρμάκη- «Έφυγε» η γυναίκα του Τζοάνα Κολοκύθα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ