ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΕμμένουν στην απομάκρυνση του Διοικητή

Εμμένουν στην απομάκρυνση του Διοικητή

Παρουσία των ΜΑΤ η ανοικτή συνέλευση στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Εμμένουν στην απομάκρυνση του Διοικητή

Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου ανοιχτή συνέλευση με κύριο θέμα την ανάληψη δράσεων σχετικά με την έλλειψη επαρκούς ιατρικού προσωπικού αλλά και την απομάκρυνση του Διοικητή του Νοσοκομείου. Η αστυνομική παρουσία των ΜΑΤ, μετά από κάλεσμα του κ. Κυριακόπουλου, στην είσοδο του Νοσοκομείου, απέτρεψε τους ενδιαφερόμενους φορείς, όπως ο Σύλλογος Εργαζομένων, να πραγματοποιήσουν την συνέλευση εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος, καθώς δεν τους επετράπη η είσοδος. Για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκε συμβολική αλυσίδα των εργαζομένων, ως ομάδα περιφρούρησης, προκειμένου να μην υπάρξουν έκτροπα. Η ατμόσφαιρα ήταν από νωρίς το πρωί “ηλεκτρισμένη” και η ανησυχία διάχυτη στους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος σχετικά με την ομαλή διεξαγωγή της συνέλευσης και την λήψη των αποφάσεων. Όλοι οι φορείς επέμειναν στην απομάκρυνση του διοικητή καθώς δημιουργεί “προβλήματα με τις αποφάσεις του αφού είναι υπεύθυνος για την κατάσταση που έχει περιέλθει το νοσηλευτικό ίδρυμα”, όπως αναφέρθηκε. Τον λόγο πήρε και ο δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Ν.Καραπάνος, που τόνισε ότι “αν ο διοικητής του νοσοκομείου ήταν από το Μεσολόγγι, σίγουρα θα υπήρχε μεγαλύτερη ευαισθησία” και προανήγγειλε πως σε λίγες μέρες την θέση του “θα πάρει ο καθηγητής οδοντιατρικής κ. Ζαμπέλης” τονίζοντας πως δεν πρόκειται να κλείσει το Νοσοκομείο.

Το αποτέλεσμα της συνέλευσης ήταν η υλοποίηση των δεσμεύσεων που αποφασίστηκαν μετά την συνάντηση, που υπήρξε προ ημερών, με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Γρηγοράκο, ο οποίος δεσμεύτηκε να δώσει λύση, αλλά και η απομάκρυνση του Διοικητή κ. Κυριακόπουλου.

Η εκδήλωση έκλεισε μετά από πορεία που πραγματοποιήθηκε από πολίτες και μαθητές μέχρι την πλατεία της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Άλκης Αποστολόπουλος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr