ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΕμφανίστηκε πάλι ο λιθόκερος στο Μεσολόγγι

Εμφανίστηκε πάλι ο λιθόκερος στο Μεσολόγγι

Εμφανίστηκε πάλι ο λιθόκερος στο Μεσολόγγι

Mεγαλώνει η ανησυχία και στο Μεσολόγγι μετά την εμφάνιση του Λιθόκερου, που από πέρυσι έχει εντοπιστεί σε διάφορα μέρη της χώρας.

Εδώ και λίγο καιρό είχε εντοπιστεί το εν λόγω έντομο στην πεζόδρομο του Μεσολογγίου από μια παρέα φοιτητών που έχοντας διαβάσει για την ύπαρξή του και στην Ελλάδα θορυβήθηκαν. Πριν από μερικές ημέρες όμως εντοπίστηκε και στο γήπεδο του Μεσολογγίου. Το δηλητηριώδες έντομο παρατήρησαν άνθρωποι που είχαν πάει στο γήπεδο για να αθληθούν. Σύμφωνα με την μαρτυρία τους, ήταν απέναντι από το κλειστό γυμναστήριο.

Επειδή καθημερινά στον χώρο πηγαίνουν και παιδιά θεώρησαν σκόπιμη την δημοσιοποίηση του γεγονότος, προκειμένου όλοι να είναι υποψιασμένοι και προσεκτικοί. Επιπλέον οι γεωπόνοι και οι επαγγελματίες που κάνουν απεντομώσεις προφανώς γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά του εντόμου και τον τρόπο προφύλαξης. Σκόπιμο είναι και ο δήμος να έρθει σε επαφή με γεωπόνο και να λάβει μέτρα.

Ο Λιθόκερος μοιάζει με τεράστια κατσαρίδα που κολυμπάει και πετάει, ενώ μπορεί φτάσει σε μέγεθος ακόμη και τα 12 εκατοστά. Το δάγκωμά του είναι επίπονο και δηλητηριώδες όχι όμως θανατηφόρο για τον άνθρωπο. Τρέφεται με μικρά οστρακόδερμα, ψαράκια και αμφίβια.

aixminews.gr

Πηγάδια Ξηρομέρου: Δολοφονήθηκαν 3 κυνηγόσκυλα από κτηνοτρόφο της περιοχής (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr