ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΈμαθε από το διαδίκτυο ότι υπήρχε διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ στο Αγρίνιο, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ

Έμαθε από το διαδίκτυο ότι υπήρχε διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ στο Αγρίνιο, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ

Έμαθε από το διαδίκτυο ότι υπήρχε διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ στο Αγρίνιο, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ

Διασωληνωμένος για μέρες ήταν βαριά ασθενής στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου περιμένοντας να βρεθεί ελεύθερο κρεβάτι Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ το έμαθε από το διαδίκτυο χθες τα μεσάνυχτα.

Με παρέμβαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, μεταφέρθηκε στη 1.30 τα ξημερώματα βαριά ασθενής από το Αγρίνιο στο Νοσοκομείο του Πύργου όπου βρέθηκε κρεβάτι ΜΕΘ.

Πληροφορίες του sinidisi.gr αναφέρουν ότι ο κ. Καρβέλης διάβασε αργά χθες ανάρτηση του φαρμακοποιού του Νοσοκομείου Αγρινίου και επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου «Ανυπότακτο Αγρίνιο» Στέλιου Μερμίγκη και εξεπλάγη. Κι αυτό επειδή κανείς αρμόδιος δεν είχε φροντίσει να τον ενημερώσει νωρίτερα για το γεγονός ότι, αν και διασωληνωμένος για τέσσερις ημέρες, ο νοσηλευμένος παρέμενε στην Παθολογική Κλινική. Σημειώνεται ότι τα κρεβάτια της Εντατικής στο Νοσοκομείο Αγρινίου καλύπτονται από περιστατικά covid-19 και δεν υπήρχε οπουδήποτε αλλού διαθέσιμη κλίνη.

Την ώρα που στο Νοσοκομείο Αγρινίου προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με αυταπάρνηση ξεπερνάει τα όρια της φυσικής και ψυχικής αντοχής, μη υπολογίζοντας ωράρια και κόπωση, για να ανταποκριθεί στις εξαιρετικά αυξημένες ανάγκες λόγω πανδημίας, είναι απορίας άξιο γιατί δεν υπήρξε σχετική ενημέρωση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ από επίσημα χείλη για το πολύ σοβαρό περιστατικό.

Διαβάστε τι έγραψε ο Στέλιος Μερμίγκης στην ανάρτησή του στο facebook για το θέμα:

«Όταν τα 5 κρεβάτια της ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου και τα μοναδικά του νομού Αιτ/νιας έγιναν αποκλειστικά κλίνες που θα υποδέχονταν ασθενείς της νόσου covid 19, φίλος παθολόγος μου εκμυστηρεύτηκε την αγωνία του για το τι θα κάνει και πως θα διαχειριστεί την κατάσταση όταν θα του προκύψει περιστατικό που θα χρειαστεί διασωλήνωση για κάποιο άλλο λόγο. Δυστυχώς η στιγμή αυτή έφθασε και σε εμάς. Ασθενής βρίσκεται διασωληνωμένος εδώ και 4 μέρες σ’ ένα θάλαμο της παθολογικής κλινικής μας, περιμένοντας να βρεθεί κάποια ελεύθερη κλίνη ΜΕΘ στην επικράτεια. Η μετατροπή του νοσοκομείου μας σε μονοθεματικό, για την ακρίβεια εκτός από τα περιστατικά covid σηκώνει και το βάρος των 7 εμβολιαστικών γραμμών που έχει αναπτύξει, αφήνει απ’ έξω από την πόρτα του το σύνολο της λοιπής νοσηρότητας μετά και την αναστολή λειτουργείας των χειρουργείων και των εξωτερικών ιατρείων του. Για τους συμπολίτες μου που ακούν όλα τα απίθανα νούμερα που ξεστομίζουν χωρίς καμιά ντροπή οι διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες και αφορούν είτε τις νέες κλίνες ΜΕΘ, είτε τους νέους διορισμούς υγειονομικών, είτε τον αριθμό των πολιτών που εμβολιάστηκαν όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας και έχουν σχέση με την πραγματικότητα όσο η ύπαρξη του Άγιου Βασίλη, έχω να τους ευχηθώ ψυχή βαθιά».

*Φωτογραφία αρχείου

Άρση της αναστολής αδειών στο ΕΣΥ – «Όνειρο θερινής νυκτός» στην Αιτωλοακαρνανία

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr