ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΕΛΤΑ και ΚΕΔΕ στην υπηρεσία των πολιτών

ΕΛΤΑ και ΚΕΔΕ στην υπηρεσία των πολιτών

Θέμα χρόνου η ενημέρωση των αρμοδίων στην Αιτωλ/νία για την εφαρμογή της συμφωνίας

ΕΛΤΑ και ΚΕΔΕ

στην υπηρεσία των πολιτών

Νέες υπηρεσίες θα διαθέτουν σύντομα τα ΕΛΤΑ προς όφελος της τοπικής αυτοδιοίκησης και των δημοτών. Ποιες θα είναι οι υπηρεσίες αυτές και πώς προέκυψε αυτό. «Φάρμακα στο σπίτι» θα είναι μια εκ των υπηρεσιών αυτών

 

Στις αρχές του τρέχοντος μηνός υπογράφτηκε μεταξύ του προέδρου των ΕΛΤΑ κ. Μελαχρινού και του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη, συμφωνία για την διερεύνηση και την επίλυση των προβλημάτων που άπτονται της τοπικής αυτοδιοίκησης και της παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών στους δήμους ανά την Ελλάδα. Σημαντική είδηση είναι η προσπάθεια που θα πραγματοποιηθεί ώστε να γίνει πραγματικότητα η υπηρεσία των ΕΛΤΑ «Φάρμακα στο Σπίτι», η οποία θα απευθύνεται στους δημότες όλων των δήμων που έχουν αποδεδειγμένα αδυναμία μετακίνησης ή είναι μοναχικά άτομα.

Στην συμφωνία έγινε αναφορά στην παροχή υπηρεσιών ΚΕΠ, σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ. Συγκεκριμένα, μεταξύ των όσων συμφωνήθηκαν προβλέπεται:

-Η εκτέλεση εργασιών Κ.Ε.Π. σε όλα τα καταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. , κατ’ εντολή και για λογαριασμό των Δήμων.

-Η αντιμετώπιση της τοπικής ανεργίας , όπου τα ΕΛ.ΤΑ. θα μπορούν να προσλαμβάνουν εργαζόμενους για να καλύπτουν εποχικές ανάγκες τους από Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις , στις οποίες συμμετέχει ή εποπτεύει κάθε Δήμος.
-Η υπηρεσία Δημοτικού Ταχυδρόμου , όπου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Δήμων θα μπορούν να αναλάβουν τα ΕΛ.ΤΑ. υπηρεσίες mail room με πλήρως καθετοποιημένη λειτουργική διαδικασία , με δυνατότητα ψηφιακής επεξεργασίας και αρχειοθέτησης των επιστολών, εγγράφων κλπ και με διασφαλισμένη τη φυσική παράδοση από το «Δημοτικό Ταχυδρόμο».
-Την παραγωγή δημοτικού γραμματοσήμου και βιβλίων με την ιστορία του κάθε Δήμου, κλπ.
-Την σύναψη εμπορικών συμφωνιών- πλαίσιο, παρέχοντας τη μέγιστη δυνατή έκπτωση και τη βέλτιστη παροχή όλων των ταχυδρομικών υπηρεσιών και προϊόντων, για το σύνολο των Δήμων και των δημοτικών επιχειρήσεων της χώρας.

Στα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ της Αιτωλ/νίας οι υπεύθυνοι είναι ενήμεροι για την συμφωνία, αλλά επισήμως – υπηρεσιακώς δεν γνωρίζουν τι θα περιλαμβάνει η συνεργασία, συνεπώς ποιες θα είναι οι παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες. Παρά ταύτα, η εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ των δύο προέδρων θα ξεκινήσει άμεσα και η ενημέρωση προς τα ταχυδρομεία όλης της Ελλάδος είναι θέμα χρόνου να γίνει. Με την εφαρμογή των συμφωνηθέντων το σημαντικό έργο που επιτελούν και ταχυδρομεία και οι εργαζόμενοι σ’ αυτά θα πάρει άλλη διάσταση και θα αποτελέσει και έρεισμα στην αυτοδιοίκησης, ενώ ιδιαίτερης βαρύτητας και κοινωνικής μέριμνας και ευαισθησίας θα είναι η υπηρεσία «Φάρμακα στο Σπίτι» που θα ενισχύσει το κοινωνικό προφίλ των ΕΛΤΑ, των οποίων οι εργαζόμενοι σε καθημερινή βάση μέσα στο πρόγραμμά τους προσφέρουν σημαντική βοήθεια σε ηλικιωμένους και ανήμπορους συνανθρώπους μας.

Κων/νος Χονδρός

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr