ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΕΛΣΤΑΤ: Σε εξέλιξη η διαδικασία της ηλεκτρονικής απογραφής πληθυσμού και κτιρίων

ΕΛΣΤΑΤ: Σε εξέλιξη η διαδικασία της ηλεκτρονικής απογραφής πληθυσμού και κτιρίων

ΕΛΣΤΑΤ: Σε εξέλιξη η διαδικασία της ηλεκτρονικής απογραφής πληθυσμού και κτιρίων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της ηλεκτρονικής απογραφής πληθυσμού και κτιρίων που «τρέχει» η ΕΛΣΤΑΤ, ενώ δίνει απαντήσεις σε περίπτωση που δεν έχουν λάβει τον φάκελο πολίτες

Η ΕΛΣΤΑΤ έχει εκδώσει αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία της απογραφής, στις οποίες μεταξύ άλλων εξηγείται και το πώς ξεχωρίζουμε τον απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ -εννοώντας τι διακριτικά φέρει, τι ρούχα φοράει κ.ό.κ. Επιπλέον, στις οδηγίες τονίζεται το τι ισχύει με τις πολεοδομικές παραβάσεις και τα αυθαίρετα και αν η ΕΛΣΤΑΤ συλλέγει τέτοια στοιχεία.

Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία για την ολοκλήρωση της απογραφής, ηλεκτρονικά, εκπνέει στις 26 Νοεμβρίου. Από εκείνο το σημείο και πέρα -καθώς η απογραφή είναι υποχρεωτική- η απογραφή θα γίνει με συνεντεύξεις κατ’ οίκον.

Απογραφή: Τι ισχύει για όσους δεν έχουν λάβει το φάκελο της ΕΛΣΤΑΤ
Όσοι, όμως, δεν έχουν λάβει ακόμα το φάκελο της απογραφής δεν θα πρέπει να ανησυχούν, διαβεβαίωσε, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον Alpha 98,9, o Απόστολος Κασάπης, διευθυντής του Αυτοτελούς Γραφείου Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ -που είχε μιλήσει πρόσφατα στο iefimerida.gr.

Σύμφωνα με τον κ. Κασάπη, η ΕΛΣΤΑΤ είναι σε θέση να γνωρίσει σε ποιες γειτονιές δεν διανεμήθηκαν οι φάκελοι της απογραφής και για τον λόγο αυτό θα δοθεί μια ικανή παράταση. «Δεν θα ήταν δίκαιο κάποιος να πάρει σήμερα το φάκελο και να έχει μόλις δυο ημέρες μπροστά του για να ολοκληρώσει τη διαδικασία» σημείωσε το στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ.

Όπως εξήγησε, ένας από τους λόγους που οι φάκελοι της απογραφής δεν έχουν φτάσει σε όλα τα σπίτια είναι οι παραιτήσεις που έχουν υποβάλλει απογραφείς. Η ΕΛΣΤΑΤ, αυτές τις ημέρες, εκπαιδεύει νέο προσωπικό και πολύ σύντομα θα έχει διανεμηθεί το σύνολο των φακέλων.

Ο κ. Κασάπης δεν έδωσε συγκεκριμένα ποσοστά για τη συμμετοχή, όμως είπε ότι «(η συμμετοχή) έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες που είχαμε», κάνοντας λόγο για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που έχουν ήδη απογραφεί.

iefimerida.gr

Δήμο Ναυπακτίας: Μεγάλη ζημιά – Έκλεψαν καταλύτες και εργαλεία από οχήματα του Δήμου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr