ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΗ έλλειψη στους εργάτες γης θα φέρει άλλες εθνικότητες;

Η έλλειψη στους εργάτες γης θα φέρει άλλες εθνικότητες;

Η έλλειψη στους εργάτες γης θα φέρει άλλες εθνικότητες;

Η έλλειψη στους εργάτες γης θα φέρει άλλες εθνικότητες;

Σύμφωνα με όσα λένε οι αγρότες γύρω από το Αγρίνιο, είναι εμφανές ότι οι εργάτες γης είναι δυσεύρετοι όχι μόνο στις καλλιέργειες που είναι εντατικές αλλά και στο μάζεμα της ελιάς ακόμη.

Οι Έλληνες δεν κάνουν τέτοια μεροκάματα ακόμη κι αν η ανεργία φτάσει στο…50%, για λόγους που δεν είναι της παρούσης.

Οι, δε, Αλβανοί εργάτες γης φεύγουν για άλλες χώρες με καλύτερες ευκαιρίες και λιγότερη γραφειοκρατία, διαψεύδοντας το όραμα κάποιων για μαζικές “ενσωματώσεις” στη ελληνική κοινωνία αλλά και τις ανιστόρητες θεωρίες περί “ημετέρας Παιδείας” κλπ, κλπ.

Πολύ απλά οι Αλβανοί εργάτες γης έχουν πάψει να έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη να είναι εργάτες γης και όσοι το επιθυμούν ζητούν 50 ευρώ μεροκάματο συν το εργόσημο! Φυσικά γνωρίζοντας ότι δύσκολα θα βρεθεί εναλλακτική λύση για τους ντόπιους που είναι συχνά γερασμένοι ή ζουν στα αστικά κέντρα.

Οι εποχές όμως για να πληρώσουν οι αγρότες αυτό το κόστος σε χέρια έχουν παρέλθει, οπότε τι μένει; Απλά να βρεθούν πιο φτηνά εργατικά χέρια, πράγμα που άλλωστε προωθεί η ατζέντα διάφορων κομμάτων, πιέζοντας να υπάρξει μεγαλύτερη ροή Πακιστανών και Μπαγκλαντεσιανών εργατών, όπως ήδη συμβαίνει σε κάποιες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, όχι όμως π.χ. στην Τριχωνίδα ή τα Παρακαμπύλια.

Θα υπάρξουν αλλαγές πληθυσμιακές και φυλετικές, με άλλα λόγια και θα αλλάξει ο κάπως… κατασταλαγμένος χάρτης των οικογενειών και των νοικοκυριών στην περιοχή.

Η εναλλακτική που υπάρχει θέλει χρόνο και μοιάζει και αρκετά…εξωτική. Έχει πέσει η ιδέα (στην Αθήνα φυσικά, εδώ δεν έχει κανείς καμία ιδέα!) να επιστρατευθούν εργάτες από μακρινές ασιατικές χώρες, ακόμη και από το Βιετνάμ, που εννοείται ότι θα μένουν κάποιους μήνες και θα επιστρέφουν στις πατρίδες τους…

“Καλά κρασιά” ή, μάλλον, “καλές ελιές”, με άλλα λόγια!

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ο «αποχαιρετισμός» Κωνσταντάρα στον Κατσιφάρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ