ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ Ελλάδα διάλεγε Παλαιστίνη αντί Ισραήλ από το 1947!

Η Ελλάδα διάλεγε Παλαιστίνη αντί Ισραήλ από το 1947!

Η Ελλάδα διάλεγε Παλαιστίνη αντί Ισραήλ από το 1947!

Καθώς και πάλι τα σύννεφα πυκνώνουν γύρω μας, καλό είναι να θυμόμαστε την παραδοσιακή μας τοποθέτηση, η οποία ειδικά σε ότι αφορά το λαϊκό αίσθημα δεν ήταν ποτέ όπως στην δυτική Ευρώπη. Κάθε άλλο.

Μερικές ιστορικές αλήθειες:

-Η Ελλάδα ήταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που το 1947 δεν αναγνώρισε το Ισραήλ!
-Η Ελλάδα το 1949 αναγνώρισε μόνο de facto (δηλαδή απλά αναγνώρισε ότι υπάρχει, όχι ότι πρέπει να υπάρχει, ότι καλώς υπάρχει) την οντότητα αυτού του κράτους, απέχοντας από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για την ύπαρξή του, όπως και άλλες 12 αραβικές χώρες!
-Η Ελλάδα είχε παγωμένες σχέσεις με το Ισραήλ -και με κέντρο και με δεξιά και με χούντα και με ΠΑΣΟΚ- για 43 χρόνια! Το αναγνώρισε de jure μόλις το 1990(!) επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και έκανε πλέον κανονικές σχέσεις μαζί του.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν το ελληνικό κράτος ήταν πάντα στην πλευρά των Αράβων, πλην των τελευταίων ίσως 30 χρόνων, που κρατά μια ισορροπία.

Επίσης αποδεικνύουν ότι ο υπαρκτός αντισημιτισμός στην ελληνική κοινωνία προέρχεται και από πολιτικές αποφάσεις του παρελθόντος. Δεν είναι τωρινός, ούτε είναι αριστερός ή ακροδεξιός.

Το ενδιαφέρον είναι πως ίσως εξηγούν και κάποιους πρόσθετους λόγους που ορισμένοι στην Ελλάδα έχουν μια μονομανία με την οικογένειά Μητσοτάκη, που μοιάζει κάποιες φορές πέρα από κάθε όριο…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Ο πόλεμος στο Ισραήλ και οι τιμές

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ