ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΕλλάδα είναι η χώρα που γίνεται πορεία κατά της επέκτασης μουσείου!

Ελλάδα είναι η χώρα που γίνεται πορεία κατά της επέκτασης μουσείου!

Ελλάδα είναι η χώρα που γίνεται πορεία κατά της επέκτασης μουσείου!

Ελλάδα είναι η χώρα που γίνεται πορεία κατά της επέκτασης μουσείου!

Εμείς εδώ στο Αγρίνιο έχουμε ένα μουσείο που αργά αλλά σταθερά μένει χωρίς εκθέματα και άλλοι που έχουν… μουσειάρες κοιτάζουν τον γάιδαρο στα δόντια!

Πραγματικά, δεν έχει προηγούμενο αυτή η χώρα που λέγεται Ελλάδα, πριν από κάποιες ώρες έγινε πορεία (ο Θεός να την κάνει, πάλι 25 άτομα ήταν που ταλαιπώρησαν τον κόσμο) διαμαρτυρίας από υπαλλήλους σε μουσεία και μερικούς αρχαιολόγους κατά της επέκτασης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου!

Ναι, σωστά διαβάσατε, δεν θέλουν να επεκταθεί το συγκεκριμένο μουσείο, πιθανώς γιατί αυτή η επέκταση θα σημάνει κάποιες αλλαγές που είναι απαραίτητες και θα ξεβολέψουν κόσμο.

Να μην τα πολυλογούμε, οι φωνές και οι οιμωγές έχουν να κάνουν με την “ιδιωτικοποίηση” των μουσείων, κάτι που ως ρητορική πουλάει σε ένα κομμάτι της κοινωνίας και μάλιστα όχι αμελητέο.

Η αλήθεια είναι πως αυτό που ξέρουν άπαντες ότι πρέπει να αλλάξει είναι ότι κάποια μουσεία που “τραβάνε” πολύ και στον τουρισμό και στη προβολή της χώρας, ως ένα ενιαίο brand name, χάνουν δισεκατομμύρια για την Ελλάδα γιατί φοβόμαστε να κάνουμε ό, τι κάνει όλος ο κόσμος: να εμπλέξουμε μέσα ιδιώτες που θα παρέχουν υπηρεσίες, θα ασχολούνται με τα αναμνηστικά με οργανωμένο τρόπο κλπ.

Ο μόνος, δε, τρόπος που υπάρχει για να γίνει αυτό είναι να μετατραπούν κάποια μουσεία από κρατικές προθήκες σε νομικά πρόσωπα δημοσίου(το τονίζουμε αυτό) δικαίου (ΝΠΔΔ) ώστε να έχουν άλλη ευελιξία στην δράση τους και να μπορούν να προσελκύουν επενδύσεις συναφείς με τον πολιτισμό και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Όμως αν έβλεπε κάποιος τους διαμαρτυρόμενους έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα καταλάβαινε πολλά από την σημειολογία των πανό και των συνθημάτων. Ήταν, δε, παρούσες και κάποιες κυρίες που έχουν να το λένε και να καμαρώνουν ότι π.χ. την επένδυση στο Ελληνικό την καθυστέρησαν τουλάχιστον μια δεκαετία με πρόσχημα τις…αρχαιότητες!

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Το αφεντικό τρελάθηκε με θερμοσίφωνες και φωτοβολταϊκά!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ