ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑγροτικα ΝεαΗ ελιά σε πρώτο πλάνο από την Ένωση Αγρινίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Η ελιά σε πρώτο πλάνο από την Ένωση Αγρινίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Η ελιά σε πρώτο πλάνο από την Ένωση Αγρινίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Σε εξέλιξη είναι η ημερίδα που πραγματοποιείται από την Ένωση Αγρινίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου στο πλαίσιο του Προγράμματος των Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (Ο.Ε.Φ.). Σαν στόχους η ημερίδα έχει αφενός την προβολή των δράσεων του Προγράμματος της Ο.Ε.Φ και αφετέρου την προβολή του κλάδου της επιτραπέζιας ελιάς, τις προοπτικές και τις προτάσεις ανάπτυξης, αλλά και την ενημέρωση των παραγωγών για τα προβλήματα και τις λύσεις στην καλλιέργεια της ελιάς.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας που έχει τίτλο: «Επιτραπέζια Ελιά: Αξία και προοπτικές», ομιλητές είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου, Θωμάς Κουτσουπιάς, ο οποίος μιλάει για τη διαδρομή της Ένωσης, τις προοπτικές και το μελλοντικό σχεδιασμό, ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Αγρινίου, Νίκος Καζαντζής που παρουσιάζει τα τεχνικά δεδομένα του Προγράμματος, τους στόχους και τα αποτελέσματα και ο Επίκουρος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Ευστάθιος Πανάγου που μιλάει για την Οργανοληπτική αξιολόγηση της ελιάς.

Στο δεύτερο μέρος με τίτλο: «Προβλήματα και λύσεις στην καλλιέργεια της ελιάς», ομιλητές θα είναι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι θα μιλήσουν για τα εξής θέματα. Συγκεκριμένα, ο Επίκουρος Καθηγητής, Διονύσης Περδίκης, θα αναφερθεί στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του δάκου της ελιάς, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πολύμνια Αντωνίου θα μιλήσει για την «Xyrella fastidiosa», τη νέα ασθένεια που απειλεί την καλλιέργεια της ελιάς, και Επίκουρος Καθηγητής, Δημήτρης Τσιτσιγιάννης θα μιλήσει για το γλοιοσπόριο της ελιάς, την αιτιολογία και την αντιμετώπισή του.

Περισσότερα στην εφημερίδα «Συνείδηση» την Τρίτη 21/02/17

enosi4

enosi1

enosi2

enosi3

 

enosi5

enosi6

enosi7

Διάρρηξη σε σπίτι στην Πάλαιρο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr