ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΕλιά Καλαμών: Ζητούν διάλογο με τους Μεσσήνιους και μάλιστα στην έδρα τους!

Ελιά Καλαμών: Ζητούν διάλογο με τους Μεσσήνιους και μάλιστα στην έδρα τους!

Ελιά Καλαμών: Ζητούν διάλογο με τους Μεσσήνιους και μάλιστα στην έδρα τους!

Ελιά Καλαμών: Ζητούν διάλογο με τους Μεσσήνιους και μάλιστα στην έδρα τους!

Και ενώ οι φορείς της Μεσσηνίας αποφάσισαν τις προάλλες να προσβάλλουν στο ΣτΕ και την απόφαση Γεωργαντά για την ελιά Καλαμών και μάλιστα όπως λένε αν χρειαστεί θα φτάσουν και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, συνεταιρισμοί εκτός Μεσσηνίας, από περιοχές που παράγουν μεγάλες ποσότητες ελιάς Καλαμών απευθύνουν στους Μεσσήνιους πρόσκληση για διάλογο και μάλιστα στην έδρα τους, τη Μεσσηνία.

Συγκεκριμένα οι Συνεταιρισμοί ελιάς Καλαμών (Α.Σ. Αρχαία Ωλένεια   Stamna Olives, Α.Σ. Γερακιου Λακωνίας, Α.Σ. Καινούργιου Τριχωνίδας, Ο.Π. Κυνουρίας Αρκαδίας και Α.Σ. Λιβανάτων Φθιώτιδος Κυνός) εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Αναπτυξης, που όπως λένε ομαλοποιεί την εγχώρια αγορά της ελιάς Καλαμών σε μια ελαιοκομική χρονιά που η παραγωγή είναι ιδιαίτερα αυξημένη ποσοτικά.

Επισημαίνουν ωστόσο πως «με την απόφαση έγινε το πρώτο βήμα ώστε να καθίσουμε όλοι (ΔΟΕΠΕΛ, ΣΥΜΕΠΟΠ, Παραγωγικοί φορείς) στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουμε για μια πραγματικά εθνική λύση που θα διασφαλίζει τον Έλληνα παραγωγό έναντι των παραγωγών τρίτων χωρών και τον Έλληνα εξαγωγέα έναντι του παγκόσμιου ανταγωνισμού».

Θα αποδεχθούν όμως οι Μεσσήνιοι αυτή την πρόταση για διάλογο; Ή μήπως πάλι θα καταλήξουμε στο τέλος στα δικαστήρια; Ο διάλογος θα ήταν σίγουρα μια λύση, ώστε να αποφευχθούν τα δικαστήρια και οι χρονοτριβές τους. Όταν όμως τα συμφέροντα είναι τόσο μεγάλα –καθώς μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε εξαγωγές- υπάρχουν περιθώρια για διάλογο;

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Αγρίνιο: Η νεκροφόρα, η «εξαφανισμένη» ρόδα και τα… εύρετρα!

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ