ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΚοινωνικα ΝεαΗ ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου για την Παγκόσμια Ημέρα Εργοθεραπείας

Η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου για την Παγκόσμια Ημέρα Εργοθεραπείας

Η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου για την Παγκόσμια Ημέρα Εργοθεραπείας

Στη σημασία του ρόλου του εργοθεραπευτή με αφορμή τη σημερινή (27.10.22) Παγκόσμια Ημέρα Εργοθεραπείας αναφέρεται με ανακοίνωσή της η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.

Στο κείμενο της προέδρου της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής Λαμπρινής Κολοβού επισημαίνονται τα οφέλη της εργοθεραπείας για το παιδί και γίνεται αναφορά στον τρόπο που αυτό προσεγγίζεται από την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:

“Ένα επάγγελμα ζωτικής σημασίας, αφού ο εργοθεραπευτής υποστηρίζει τον άνθρωπο να συμμετέχει στα καθημερινά έργα, ρόλους και καθήκοντα που επιθυμεί και χρειάζεται, έτσι ώστε να ζήσει μια χαρούμενη ζωή, γεμάτη νόημα, ικανοποίηση, ανεξαρτησία και ποιότητα.

Στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, η εργοθεραπεία προσεγγίζει το παιδί ολιστικά μέσα στο σύστημα της οικογένειάς του, του σχολείου του και της κοινότητας που ζει. Η αποστολή μας είναι η συμπερίληψη και οι ίσες ευκαιρίες που οφείλει να έχει κάθε παιδί και οικογένεια μέσα στην κοινωνία, μια κοινωνία που μας χωράει όλους μαζί ανεξαρτήτου διαφορετικότητας. Το παιχνίδι ως βασικό έργο των παιδιών είναι στο επίκεντρο των θεραπειών και της προσέγγισής μας, δίνοντας ένα ασφαλές περιβάλλον στο παιδί να εξερευνήσει, να μάθει, να συνδιαλλάξει, να παίξει και να δημιουργήσει.

Ευχαριστούμε όλους τους Εργοθεραπευτές για το τόσο σημαντικό τους έργο και ευελπιστούμε σε περισσότερους νέους επαγγελματίες που θα υπηρετήσουν αυτό το (επ)- άγγελμα”.

 

ΓΕΑ: Στο Αγρίνιο το «Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» και το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ» το Νοέμβριο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ