ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΈλενα Παπαγιάννη: Η “Φλόγα” αποκτά το δικό της σπίτι στο Αγρίνιο

Έλενα Παπαγιάννη: Η “Φλόγα” αποκτά το δικό της σπίτι στο Αγρίνιο

Έλενα Παπαγιάννη: Η “Φλόγα” αποκτά το δικό της σπίτι στο Αγρίνιο

«Η Φλόγα καίει και θα καίει όσο υπάρχουν παιδιά που το έχουν ανάγκη» ανέφερε η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» στο Αγρίνιο, εθελόντρια κ. Έλενα Παπαγιάννη.

«Η Φλόγα στο Αγρίνιο αποκτά το δικό της σπίτι, στο δύσκολο και σημαντικό έργο της για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο», τόνισε η κ. Παπαγιάννη, μιλώντας στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Με Υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου, το πρωί της Παρασκευής 10 Μαρτίου 2023, με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων του Συλλόγου στο Αγρίνιο.

Τα εγκαίνια των γραφείων της «Φλόγας» στην οδό Παπαϊωάννου 38 στο Αγρίνιο, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:30 π.μ., με την υποστήριξη του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ένωση» Αγρινίου.

Στην τελετή θα παραβρεθεί η πρόεδρος του Συλλόγου Φλόγα κ. Μαρία Τρυφωνίδη και τον αγιασμό των εγκαινίων θα τελέσει ο Μητροπολίτης Αιτωλίας  και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

 

Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από γονείς παιδιών με καρκίνο. Τα Παραρτήματα που έχουν δημιουργηθεί σε πολλούς Νομούς της χώρας, έχουν σκοπό την ενδυνάμωση της παρουσίας της «Φλόγας» στην περιφέρεια και την υποστήριξη των οικογενειών με παιδιά που νοσούν από καρκίνο στον νομό τους.

«Από το 1982 η Φλόγα φωτίζει και ζεσταίνει τα παιδιά με καρκίνο όλης της χώρας. Συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες και αγωνιζόμαστε για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Η Φλόγα καίει και θα καίει όσο υπάρχουν παιδιά που το έχουν ανάγκη και όσο έχουμε κοντά μας όλους εσάς», ανέφερε η κ. Παπαγιάννη.

Επίσης επισήμανε πως μέσα από τις οργανωμένες δράσεις της, η «Φλόγα» στηρίζει τη λειτουργία των ογκολογικών τμημάτων των παιδιατρικών Νοσοκομείων και συνδράμει στην αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας, ενώ συνεργάζεται στενά με τους γιατρούς με στόχο τη συνεχόμενη βελτίωση της ποιότητας της ιατρικής φροντίδας των παιδιών.

Επιπλέον, αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών και στηρίζει με κάθε τρόπο τον αγώνα των οικογενειών τους, με τη βοήθεια εξειδικευμένων ψυχολόγων, ενώ οι κοινωνικοί λειτουργοί του Συλλόγου συμβουλεύουν και κατευθύνουν τις οικογένειες σε σχέση με θεσμικά ζητήματα και τις σχετικές συναλλαγές τους με δημόσιες υπηρεσίες.

Στέκεται επίσης δίπλα στους γονείς των παιδιών, με οικονομική στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη, κάλυψη του κόστους αναγκαίων εξετάσεων και παροχή δωρεάν υπηρεσιών.

«Η Φλόγα αποτελείται από γονείς που έχουν ζήσει και καταλαβαίνουν τις ανάγκες μιας οικογένειας με παιδί με καρκίνο. Στεκόμαστε δίπλα στους επόμενους γονείς και προσπαθούμε να τους στηρίξουμε στον αγώνα τους. Προσφέρουμε ενδιαφέρον και αγάπη, και όχι φιλανθρωπία και ελεημοσύνη», τόνισε.

Ταυτόχρονα η κ. Παπαγιάννη ανέφερε ότι 50 οικογένειες από την Περιφέρεια μπορούν να φιλοξενηθούν για όσο διάστημα πρέπει να παραμείνουν στην Αθήνα, σε σπίτια της Φλόγας, τα οποία είναι ειδικά διαμορφωμένα και προσφέρουν κατάλληλο περιβάλλον για τα παιδιά που βρίσκονται σε θεραπεία.

Συμπληρωματικά, στο πολύ σημαντικό έργο του Συλλόγου, είπε ότι ειδικά εκπαιδευμένες νοσηλεύτριες επισκέπτονται τα παιδιά που μένουν στην Αττική και διενεργούν απλές ιατρικές πράξεις στον χώρο του σπιτιού τους, έτσι ώστε τα παιδιά να περνούν λιγότερο χρόνο στο νοσοκομείο και να διευκολύνεται έτσι η καθημερινότητά τους.

Η κ. Παπαγιάννη επίσης αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας & το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου, σε συνδιοργάνωση με τη «Φλόγα» και τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου, με θέμα: «Κοντά στο Παιδί με Καρκίνο».

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 και ώρα 6:00 μ.μ. στην Αίθουσα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου.

Θα ακολουθήσει Μουσική Παράσταση υπό την επιμέλεια της κ. Ευσταθίας Γρέντζελου και του κ. Γεωργίου Αθανασόπουλου.

Στην Παράσταση θα συμμετέχουν οι Χορωδίες «ΗΒΗ», «ΙΑΜΒΗ» (Κ.Ε.Δ.Α.), «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ» και το Μουσικό Σύνολο «ΗΧΩ».

Ακούστε τη συνέντευξη της κ. Έλενας Παπαγιάννη στον Antenna Star 103.5:

Πηγή: agriniotimes.gr

Προκηρύχθηκαν θέσεις για ειδικευμένους γιατρούς και οδοντιάτρους στο Ε.Σ.Υ. – Ποιες αφορούν την Αιτωλοακαρνανία

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ