ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΕλάχιστη πλέον η επισκεψιμότητα στον κινηματογράφο «Άνεσις» – Ο covid «πάγωσε» τους σινεφίλ

Ελάχιστη πλέον η επισκεψιμότητα στον κινηματογράφο «Άνεσις» – Ο covid «πάγωσε» τους σινεφίλ

Ελάχιστη πλέον η επισκεψιμότητα στον κινηματογράφο «Άνεσις» – Ο covid «πάγωσε» τους σινεφίλ

Ελάχιστη πλέον η επισκεψιμότητα στον κινηματογράφο «Άνεσις»

Ο covid «πάγωσε» τους σινεφίλ

Πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές που έξω από το δημοτικό  κινηματογράφο σχηματίζονταν ουρές

Τι αναφέρει η αρμόδια Αντιδήμαρχος Μαρία Παπαγεωργίου, τόσο για την επισκεψιμότητα, όσο και τα μέτρα που ισχύουν   

Ο κινηματογράφος ανέκαθεν στο Αγρίνιο είχε ισχυρό «έρεισμα» και τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα άτομα από τις νέες γενιές της πόλης και της ευρύτερης περιοχής επέλεγαν ως ψυχαγωγία και διασκέδαση τον κινηματογράφο. Το Αγρίνιο διαθέτει δύο «στολίδια» στον τομέα αυτό, το «Ελληνίς» και το «Άνεσις».

Ο «Άνεσις» μάλιστα, ο οποίος λειτουργεί κατά την χειμερινή περίοδο, είναι ένας από τους μεγαλύτερους δημοτικούς κινηματογράφους που υπάρχουν και αυτό εμπνέει ασφάλεια και εμπιστοσύνη στους λάτρεις του κινηματογράφου, γιατί πέραν της μεγάλης χωρητικότητας (διαθέτει 650 θέσεις) διαθέτει και σύστημα εξαερισμού τελευταίας τεχνολογίας, στοιχεία που είναι «σύμμαχοι» στα μέτρα κατά της διασποράς του ιού και της εγγύησης πως είναι ασφαλής πρόταση για ψυχαγωγία και διασκέδαση σε συνδυασμό με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται αυστηρά.

Η πανδημία όμως έκανε τους περισσότερους, ακόμη και τους σινεφίλ, να είναι περισσότερο επιφυλακτικοί και επιλεκτικοί σχετικά με τις εξόδους τους και τον τρόπο της ψυχαγωγίας και διασκέδασης.

Από την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας του κινηματογράφου «Άνεσις» για την χειμερινή περίοδο (16 Οκτωβρίου) παρατηρούνται μεγάλες διακυμάνσεις ως προς την προσέλευση του κοινού, ενώ έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι ημέρες που έξω από τον κινηματογράφο σχηματίζονταν ουρές!

Τη νέα κατάσταση, αλλά και το τι πλέον ισχύει βάση της νέα ΚΥΑ, παρουσιάζει η αρμόδια Αντιδήμαρχος Μαρία Παπαγεωργίου, η οποία μιλώντας στη «Σ» τόνισε πως:

«σύμφωνα με νέα ΚΥΑ που ήρθε οι ηλικίες μεταξύ 4 ετών και 17 ετών μπαίνουν σε χώρους, όπως κινηματογράφοι, μουσεία, εκθέσεις κλπ με το edupass, που ισχύει για το σχολείο.

Η Αντιδήμαρχος Μαρία Παπαγεωργίου

Αυτό μέχρι πρότινος δεν επιτρέπονταν, αλλά η τελευταία ΚΥΑ που λάβαμε προ ημερών το διευθέτησε και το προσάρμοσε βάσει των νέων δεδομένων που «υπαγορεύουν» οι επιστήμονες.

Η είσοδος στον κινηματογράφο και γενικότερα στους χώρους που προβλέπει η νέα ΚΥΑ επιτρέπεται μόνο για εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει.

Κατά την διάρκεια της πανδημίας η επισκεψιμότητα στον κινηματογράφο μειώθηκε σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό. Όχι απλώς μειώθηκε, αλλά μπορούμε να πούμε πως ελαχιστοποιήθηκε. Καμία δηλαδή σχέση με την προ κορωνοϊού εποχή.

Στο ξεκίνημα του «Άνεσις» για την χειμερινή περίοδο που έγινε στις 16 Οκτωβρίου η προσέλευση ήταν ελάχιστη, αλλά σιγά – σιγά και αφού ο κόσμος βλέπουν πως υγειονομικοί κανόνες εφαρμόζονται αυστηρά ξεθαρρεύει και επιλέγει και πάλι για διασκέδαση τον κινηματογράφο.

Υπάρχουν πολλές και μεγάλες διακυμάνσεις σχετικά με την επισκεψιμότητα στον κινηματογράφο λόγω του covid-19.

Όταν ο κινηματογράφος άνοιξε δεν έρχονταν κόσμος, τώρα έρχεται, ενώ κάθε φορά που μιλάνε για νέα μέτρα ή εξαγγέλλονται νέα μέτρα, ο κόσμος περιορίζεται λόγω φόβου και δεν έρχεται στον κινηματογράφο, αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ξεθαρρεύει.

Όπως όμως προαναφέραμε η προσέλευση τώρα δεν έχει καμία σχέση με την προσέλευση που υπήρχε πριν μας επισκεφτεί ο κορονοϊός».

Παράλληλα η κ. Παπαγεωργίου μιλώντας για τα υγειονομικά πρωτόκολλα σημείωσε για να ενημερωθεί ο κόσμος πως: «όσοι επισκέπτονται τον «Άνεσις» πρέπει να είναι ενήμεροι πως ακολουθούνται όλοι οι υγειονομικοί κανόνες.

Εκτός των όσων υπαγορεύουν τα πρωτόκολλα εισέρχονται με έλεγχο, φορούν μάσκα, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να γνωρίζουν πως ο χώρος αερίζεται και απολυμαίνεται συνέχεια».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κορονοϊός: 138 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία, 6.602 σε όλη την χώρα

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr