ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαEκτός μηχανογραφικού πανεπιστημιακό τμήμα του Αγρινίου και ένα του Μεσολογγίου

Eκτός μηχανογραφικού πανεπιστημιακό τμήμα του Αγρινίου και ένα του Μεσολογγίου

Eκτός μηχανογραφικού πανεπιστημιακό τμήμα του Αγρινίου και ένα του Μεσολογγίου

Με την ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων ανά Τμήμα έγινε γνωστό ότι τα Τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων στο Αγρίνιο, Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής στο Μεσολόγγι, καθώς δύο ακόμη Τμήματα στην Ηλεία δεν θα έχουν εισακτέους.

Αυτό, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του agrinioculture.gr σημαίνει ότι για τα Τμήματα αυτά θα προχωρήσει το σχέδιο του Πανεπιστημίου Πατρών που προβλέπει τη συγχώνευση του ΔΕΑΠΤ στο Αγρίνιο με το Τμήματα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και τη συγχώνευση του Τμήματος Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής στο Μεσολόγγι με το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, επί του παρόντος τουλάχιστον φαίνεται ότι δεν θα προχωρήσει η προτεινόμενη μεταφορά του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας από το Αγρίνιο στην Πάτρα και η de facto κατάργηση του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος που προβλέπονταν να συγχωνευθεί με Τμήμα που πρόκειται να ιδρυθεί το… 2023.

Στη σημερινή απόφαση του Υπουργείο Παιδείας τα συγκεκριμένα Τμήματα εκτός από εισακτέους φέρονται ακόμη με έδρα το Αγρίνιο. Ωστόσο δεν αποκλείεται σύντομα να τεθεί θέμα μεταφορά τους, βάσει των αποφάσεων της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών. Εξάλλου, η σημερινή υπουργική απόφαση ελήφθη έχοντας στα υπ’ όψιν της απόφαση της Συγκλήτου «επί του Στρατηγικού Σχεδίου για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών», αλλά και την προχθεσινή προφανώς θετική εισήγηση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης επί του συγκεκριμένου σχεδίου. Πράγμα που σημαίνει ότι το… θέμα υφίσταται ακόμη.

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι επιλέχθηκε το Τμήμα ΔΕΑΠΤ στο Αγρίνιο να μην έχει εισακτέους είναι προβληματικό και αυτό γιατί το Τμήμα Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής στο Μεσολόγγι είχε σχεδόν μηδενική βάση (κάτω από 1.000 μόρια) και μέχρι πρόσφατα κανένα μέλος ΔΕΠ. Το ΔΕΑΠΤ όμως έχει πιστοποιημένο πρόγραμμα σπουδών, μεταπτυχιακό και 11 μέλη ΔΕΠ. Και παρόλο που δεν είναι το Τμήμα του Αγρινίου με τη χαμηλότερη βάση καταργείται δια της συγχωνεύσεως.

Οι αριθμοί των εισακτέων
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΑΓΡΙΝΙΟ) –
ΙΣΤΟΡΙΑΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΓΡΙΝΙΟ) 200
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΑΓΡΙΝΙΟ) 174
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΑΓΡΙΝΙΟ) 280
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΒΙΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) –
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) 250
ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) 190
ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΠΥΡΓΟΣ) –
ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ (ΑΜΑΛΙΑΔΑ) –

Η βάση εισαγωγής των Τμημάτων
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΑΓΡΙΝΙΟ) 0,82
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) 0,80
ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) 0,80
ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ 1284 ΙΣΤΟΡΙΑΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΓΡΙΝΙΟ) 0,80
ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ 1287 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΑΓΡΙΝΙΟ) 0,82

Πηγή: agrinioculture.gr

69 κρούσματα στο Δήμο Μεσολογγίου, 51 στο Δήμο Αγρινίου – Αναλυτικά η κατανομή στην Αιτωλοακαρνανία ανά Δήμο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr