ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΕκτός από “ήσυχη συνείδηση” έχει και …μισθό ο ιέρεας από το Αγρίνιο που καταδικάστηκε για βιασμούς ανηλίκων

Εκτός από “ήσυχη συνείδηση” έχει και …μισθό ο ιέρεας από το Αγρίνιο που καταδικάστηκε για βιασμούς ανηλίκων

Εκτός από “ήσυχη συνείδηση” έχει και …μισθό ο ιέρεας από το Αγρίνιο που καταδικάστηκε για βιασμούς ανηλίκων

Αίσθηση έχει προκαλέσει η πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με την οποία ο ιερέας από το Αγρίνιο που καταδικάσθηκε πρωτόδικα για βιασμούς ανηλίκων και άλλα κακουργήματα. συνεχίζει να λαμβάνει το μισθό του.

«Αν κάποιο επισκοπικό δικαστήριο πριν από εμάς είχε δικάσει την υπόθεση, τώρα ο κατηγορούμενος θα είχε «ξουριστεί» και δεν θα ήταν ενώπιον μας με ράσο. Στη συνείδηση της κοινωνίας τώρα δικάζεται και η εκκλησία όταν στο εδώλιο κάθεται ένας ρασοφόρος». Η αποστροφή αυτή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Βιβιάννας Βαρδή στο lefkadapress.gr , ανήκει στην Εισαγγελέα κατά την αγόρευση στη δίκη του 50χρονου ιερέα από το Αγρίνιο που καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λευκάδας για κατοχή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων, για βιασμό κατά συρροή ανηλίκων και για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή.

Πάντως, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό αναμένεται να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη  διαδικασία για τη διεξαγωγή επισκοπικού δικαστηρίου που θα αποστείλει την απόφασή του στη Σύνοδο.

Σχετικά με τη μισθοδοσία τη λάμβανε επειδή δεν είχε καταδικασθεί για τα βαρύτατα αδικήματα.  Με βάση το νέο νόμο για τους κληρικούς που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ την 21η Ιουλίου, αφού καταδικαστήκε θα λαμβάνει  το 50% του μισθού, έως  ότου η υπόθεση τελεσιδικήσει οπότε και θα “κοπεί” εντελώς, εφόσον η απόφαση δεν αλλάξει.

Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασθείς δε δίστασε να πει ότι έχει τη συνείδηση του ήσυχη . «Τα έχω εξομολογηθεί στο Θεό και έχουν σβηστεί από πάνω μου…», είχε υποστηρίξει αποδεχόμενος μόνο τις εκκλησιαστικού τύπου παραβάσεις.

Αιτωλοακαρνανία: Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην περιοχή αύριο Παρασκευή

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ