ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΕκτός από επιδοτήσεις μήπως χρειάζεται αναθεώρηση της ενεργειακής μας πολιτικής;

Εκτός από επιδοτήσεις μήπως χρειάζεται αναθεώρηση της ενεργειακής μας πολιτικής;

Εκτός από επιδοτήσεις μήπως χρειάζεται αναθεώρηση της ενεργειακής μας πολιτικής;

Εκτός από επιδοτήσεις μήπως χρειάζεται αναθεώρηση της ενεργειακής μας πολιτικής;

Στα 42 ευρώ διαμορφώνεται η μέση μηνιαία ενίσχυση, με την οποία θα επιδοτηθούν οι οικιακοί καταναλωτές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πρωτοφανή ενεργειακή κρίση, που πλήττει την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Στα 54 ευρώ διαμορφώνεται η μέση μηνιαία επιδότηση για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου, ενώ για τις επιχειρήσεις η επιδότηση θα φτάσει τα 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας τη νέα παρέμβαση της κυβέρνησης μεταξύ άλλων εκτίμησε: «Συνεχίζουμε λοιπόν απαντάμε στις προκλήσεις του σήμερα χτίζοντας ταυτόχρονα ένα αισιόδοξο αύριο για όλους».

Φυσικά είμαι σημαντικό το γεγονός ότι η κρατική επιδότηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης αυξάνεται, από την άλλη όμως για να χτιστεί ένα πραγματικά πιο «αισιόδοξο αύριο για όλους» θα πρέπει να δούμε τι έχει φταίξει στην ενεργειακή μας πολιτική με αποτέλεσμα να είμαστε τόσο ευάλωτοι στις διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου. Η αναγκαιότητα, που υπάρχει είναι να αλλάξει το ενεργειακό μείγμα.

Η κατεύθυνση που έχει πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια κοιτώντας προς την πράσινη μετάβαση αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος λανθασμένη. Και αυτό γιατί οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που φυσικά όλοι τις θέλουμε για τους προφανείς λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, δεν έχουν καταφέρει ακόμα να προσδώσουν ευστάθεια στο ηλεκτρικό σύστημα, είναι ακόμη αρκετά ακριβές και δεν μπορούν να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες που συνεχώς αυξάνονται.

Η επιδότηση των 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα στις επιχειρήσεις είναι κάτι θετικό, αλλά δεν αρκεί σε καμία περίπτωση για να καλύψει το τεράστιο μέγεθος της αύξησης που παρατηρείται πάρα πολλές επιχειρήσεις της περιοχής, που έχουν δει τους τελευταίους λογαριασμούς ρεύματος να υπερδιπλασιάζονται… Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κόστος παραγωγής την ανατροφοδότηση ενός νέου κύκλου ακρίβειας στα προϊόντα και φυσικά τα 65 ευρώ δεν αρκούν… Είναι απόλυτη ανάγκη να αναθεωρήσουμε την ενεργειακή μας πολιτική.

Εφημερίδα Συνείδηση

Χρήστος Σταϊκούρας: Στόχος χαμηλότερος ΕΝΦΙΑ το 2022 – Παράταση 6 μηνών στην επιστρεπτέα προκαταβολή

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ