ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανια«Εκτός δικτύου» το Αγρίνιο

«Εκτός δικτύου» το Αγρίνιο

Εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο του ΟΤΕ

Επί μέρους προβλήματα από τη χθεσινή διακοπή σύνδεσης στο διαδίκτυο

Προβλήματα στις συναλλαγές των πολιτών με υπηρεσίες και τράπεζες προκάλεσε η χθεσινή διακοπή της σύνδεσης με το ίντερνετ  που σημειώθηκε στο Αγρίνιο και οφειλόταν σε βλάβη στο δίκτυο του ΟΤΕ.

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν πολλά on-line συστήματα, με αποτέλεσμα κάποιες συναλλαγές να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν και αρκετές υπηρεσίες υπολειτούργησαν. Το πρόβλημα όμως δεν ήταν καθολικό και μερικές γραμμές του ΟΤΕ λειτουργούσαν κανονικά, ενώ οι εναλλακτικοί πάροχοι δεν φάνηκαν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Επίσης εκτός λειτουργίας τέθηκαν και κάποιες τηλεφωνικές συνδέσεις. Τελικά μετά από μερικές ώρες η σύνδεση στο ίντερνετ αποκαταστάθηκε και μαζί της τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν.
Η διακοπή της σύνδεσης οφειλόταν σε βλάβη του τηλεφωνικού δικτύου και έγινε αισθητή σε συγκεκριμένα σημεία του Αγρινίου και κυρίως στο κέντρο, λίγο πριν από τις 9 το πρωί. Εξαιτίας της βλάβης τέθηκαν εκτός λειτουργίας τα on-line ηλεκτρονικά συστήματα αρκετών δημόσιων υπηρεσιών και όχι μόνο. Έτσι για παράδειγμα, η Εφορία Αγρινίου μπορούσε να πραγματοποιήσει συναλλαγές με τους πολίτες, χωρίς όμως να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα αφού ούτως ή άλλως η κίνηση χτες ήταν σχετικά περιορισμένη. Η ίδια εικόνα επαναλήφθηκε και σε κάποιες τράπεζες της πόλης, με τα συστήματα συναλλαγών και τα ΑΤΜ να βρίσκονται εκτός λειτουργίας και να μην μπορούν να δώσουν χρήματα στους πελάτες. Παρατηρήθηκε όμως και το φαινόμενο διαφορετικά υποκαταστήματα της ίδιας τράπεζας να λειτουργούν κανονικά και άλλα όχι, αφού έπαιρναν σύνδεση από διαφορετικό τμήμα του δικτύου.
Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών υπολειτουργούσαν, αφού μπορούσαν να πραγματοποιηθούν μόνο συναλλαγές που γίνονταν «με το χέρι», όπως η πιστοποίηση του γνησίου της υπογραφής, μιας και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές δεν είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αντιθέτως, οι πολίτες εξυπηρετούνταν κανονικά από τη ΔΕΗ, αφού διαθέτει δικό της δίκτυο και η πληρωμή λογαριασμών πραγματοποιούνταν χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις. Πρόβλημα όμως δημιούργησε η διακοπή του ίντερνετ στα καταστήματα του ΟΠΑΠ, καθώς πολλά από αυτά βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς σύνδεση με τα κεντρικά συστήματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν τα δελτία των παικτών από τις μηχανές τους.
Τελικά, αφού πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες εργασίες στο δίκτυο του ΟΤΕ, η βλάβη αποκαταστάθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και όλα τα συστήματα πήραν πάλι μπρος.
Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr