ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΕκτίμηση για πολλά πρόστιμα στην Αιτωλοακαρνανία

Εκτίμηση για πολλά πρόστιμα στην Αιτωλοακαρνανία

Εκτίμηση για πολλά πρόστιμα στην Αιτωλοακαρνανία

Από Δευτέρα πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Εκτίμηση για πολλά πρόστιμα στην Αιτωλοακαρνανία

62% όσων έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό έχουν κάνει και την τρίτη δόση

Λίγα 24ωρα πριν τεθεί σε εφαρμογή το πρόστιμο των 100 ευρώ το μήνα για τους άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, δεν καταγράφεται καμία περαιτέρω επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος στην Αιτωλοακαρνανία.

Με δεδομένο πως η περιοχή είχε και έχει σημαντικά ποσοστά ανεμβολίαστων, καθώς πλέον υστερεί κατά περίπου 7% από τον πανελλαδικό μέσο όρο των εμβολιασμοί, εκτιμάται από Δευτέρα θα είναι αρκετοί αυτοί που θα χρωστούν στην εφορία, επειδή προτίμησαν να μείνουν ανεμβολίαστοι…

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο διάστημα καθημερινά στην Αιτωλοακαρνανία γίνονται περίπου 250 εμβολιασμοί πρώτης δόσης.

Πάνω – κάτω σε αυτό τον αριθμό σταθεροποιήθηκε το ενδιαφέρον για την πρώτη δόση από το πρώτο διάστημα της ανακοίνωσης του προστίμου από την πλευρά της κυβέρνησης και παράλληλα της έξαρσης των κρουσμάτων που ξεκίνησε από το Νοέμβριο.

Με βάση τα τελευταία δεδομένα του επιδημιολογικού χάρτη η εμβολιαστική κάλυψη στην Αιτωλοακαρνανία φτάνει στο 64,5%, ενώ οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στο 61% σε σχέση με τον τοπικό ποσοστό.

Τα αντίστοιχα ποσοστά της χώρας είναι 71,9% και 68,2%.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στην Αιτωλοακαρνανία περίπου το 70.000 πολίτες έχουν λάβει την ενισχυτική δόση του εμβολίου, δηλαδή περίπου το 62% από τους 113.000 πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τον πρώτο τους εμβολιασμό.

Θ. Πλεύρης: Ποιοι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών δεν θα πληρώσουν πρόστιμο

Κανονικά το πρόστιμο σε όσους έχει κλείσει ραντεβού, αλλά δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί

Το μέτρο της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού για τους άνω των 60 έφερε αποτελέσματα, τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας πως από τις 550.000 ανεμβολίαστους πολίτες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, οι μισοί περίπου έχουν πλέον εμβολιαστεί.

Σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα που θα βεβαιωθούν από την ερχόμενη Δευτέρα για τον Ιανουάριο, ο κ. Πλεύρης ανέφερε σε συνέντευξή του στον Ant1 ότι θα κληθούν να τα πληρώσουν και όσοι έχουν κλείσει ραντεβού αλλά δεν έχουν εμβολιαστεί  ακόμη.

Ωστόσο, όπως είπε, αυτοί που δεν θα πληρώσουν το πρόστιμο είναι όσοι έχουν ζητήσει να εμβολιαστούν κατ΄ οίκον αλλά αυτό δεν έχει γίνει ακόμη και όσοι έχουν υποβάλλει ένσταση και τελικά θα δικαιωθούν.

Ανέφερε ακόμη πως θα υπάρξει πλατφόρμα ενστάσεων προκειμένου κάποιος που λανθασμένα του έχει επιβληθεί το πρόστιμο, να μην υποστεί την κύρωση.

 4η δόση, μόνο σε ανοσοκατασταλμένους

Έδωσε το «πράσινο φως» η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου στους ανοσοκατεσταλμένους.

Η τέταρτη δόση στους ανοσοκατασταλμένους θα χορηγείται 3 μήνες μετά την τρίτη ή αναμνηστική δόση και αφορά σε περίπου 250.000 άτομα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους εξήγησε πως «η τέταρτη δόση σε γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο εάν για τη μετάλλαξη «Όμικρον» θα απαιτηθεί τροποποιημένη δόση εμβολίου». Ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος πως «δεν θα πάμε σε τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό».

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Νέο τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή στο κέντρο του Αγρινίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ