ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΕκτιμήσεις ότι το θέμα της Μητρόπολης έχει κλείσει 99%

Εκτιμήσεις ότι το θέμα της Μητρόπολης έχει κλείσει 99%

Εκτιμήσεις ότι το θέμα της Μητρόπολης έχει κλείσει 99%

Όπως λένε στο πολεμικό ρεπορτάζ (περί αυτού πρόκειται), “πηγές που δεν επιθυμούν να κατονομαστούν” εκτιμούν ότι στο θέμα της διχοτόμησης της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας έχει κατά… 99% κλείσει, πιθανότατα για όσο διαρκέσει ο βίος (ζωή να ‘χει ο άνθρωπος) του επόμενου Μητροπολίτη που θα προκύψει.

“Θα είναι πολύ μεγάλη έκπληξη αν γίνει κάτι διαφορετικό, όλα μπορούν να γίνουν, αλλά ακόμη και όσοι μέσα στην Εκκλησία της Ελλάδος ήθελαν αυτή την αλλαγή, για διαφόρους λόγους, είναι σχεδόν σίγουροι ότι η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει για τα επόμενα 30 ή και πλέον χρόνια!”. Αυτή είναι η εκτίμηση ανθρώπου που ξέρει από μέσα τα πράγματα από… Ναυπακτία μεριά.

Το δημοσιογραφικό απόρρητο δεν επιτρέπει περισσότερα, αλλά φαίνεται όλοι να έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα, κυρίως γιατί στην κυβέρνηση δεν θέλουν με τίποτε μια τέτοια πηγή αναταραχής στην επερχόμενη προεκλογική περίοδο. “Ακόμη και μια έδρα να τεθεί σε κίνδυνο αυτό είναι ικανό να μην επιτρέψει καμία αλλαγή”, λέει η ίδια πηγή, η οποία κρατά μόνο μια επιφύλαξη και δίνει το ποσοστό 99% που έχει προαναφερθεί.

Να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που θα εκλεγεί ο νέος Μητροπολίτης, για να διχοτομηθεί μια Μητρόπολη, χρειάζεται και η δική του σύμφωνη γνώμη! Η εκλογή γίνεται, δε, γιατί χηρεύει η θέση, άρα δεν ισχύουν κάποια που ακούγονται ότι θα μπορούσε να εκλεγεί ένας Μητροπολίτης σε μια θέση που θα φτιαχτεί αργότερα.

“Νίκησαν πάλι οι γνωστοί στην περιοχή, το Μεσολόγγι το ίδιο θα ισχυροποιούνταν αν είχε Μητρόπολη με το όνομά του και ίσως και ντόπιο Μητροπολίτη. Αλλά οι γνωστοί προτιμούν να καούν τα πάντα παρά να χάσουν κάποια δήθεν “πρωτεία”, ακούγεται.

Με άλλα λόγια, οι γνωστοί-μονόπλευροι-τοπικισμοί στην Αιτωλοακαρνανία αποδεικνύουν πως και οι λίγοι όταν είναι… ορκισμένοι κάνουν τους πολιτικούς να τους υπακούνε. Τι να την κάνεις την μεγάλη πόλη, όταν δεν ενδιαφέρει εκείνους που ζουν σε αυτή;

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ανεργία στο Αγρίνιο; Κεντρικό φαγάδικο “κόβει” ώρες γιατί δεν βρήκε προσωπικό!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ