ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΈκθετη η Αποκεντρωμένη για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Μεσολογγίου

Έκθετη η Αποκεντρωμένη για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Μεσολογγίου

Έκθετη η Αποκεντρωμένη για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Μεσολογγίου

Δικαιώθηκε ο Δήμαρχος  στην Επιτροπή του άρθρου 152

Δικαιώθηκε στην Επιτροπή του άρθρου 152 η Δημοτική Αρχή σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Μεσολογγίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρώτο τεχνικό πρόγραμμα που ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν εκείνο που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή. Επειδή όμως είχε εκπονήσει ένα τεχνικό πρόγραμμα και ο συνδυασμός του Νίκου Καραπάνου, το οποίο όμως δεν τέθηκε προς ψήφιση ούτε συζητήθηκε, καθώς όπως είχε πει τότε ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος και οι αρμόδιοι υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας δεν είχε τηρήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίας για να έρθει προς συζήτηση.

Ο κ. Καραπάνος τότε είχε προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία τον δικαίωσε και υποχρέωσε τον Δήμο να φέρει προς συζήτηση και αυτό το πρόγραμμα, το οποίο τελικά υπερψηφίστηκε στο δεύτερο Δημοτικό Συμβούλιο.

Έτσι ο Δήμαρχος προσέφυγε στην Επιτροπή του άρθρου 152 που εξέτασε την υπόθεση και δικαίωσε την Δημοτική Αρχή. Με απλά λόγια απεφάνθη ότι καλώς δεν είχε τεθεί προς συζήτηση την πρώτη φορά το τεχνικό πρόγραμμα της παράταξης Καραπάνου και κακώς η Αποκεντρωμένη έκανε δεκτή την ένσταση του πρώην Δημάρχου υποχρέωσε τον Δήμο να το φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο, τη στιγμή μάλιστα που σε άλλους Δήμους όπως της Τρίπολης, του Ληξουρίου κλπ.,  που υπήρχαν  αντίστοιχες περιπτώσεις οι ενστάσεις των αντιπολιτεύσεων δεν έγιναν δεκτές από την ίδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Κατόπιν αυτού εξάγεται το συμπέρασμα ότι πρέπει να υλοποιηθεί το πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής το οποίο είχε ψηφιστεί στην αρχή και η Αποκεντρωμένη είναι έκθετη.

Πηγή: aixmi-news.gr

Δείτε επίσης: Νέες βεβαιώσεις μετακίνησης – Μέχρι πότε θα ισχύουν

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr