ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΈκθεση σοκ από το Bloomberg – “Ο κορονοϊός μπορεί να κρατήσει τουλάχιστον δυο χρόνια”

Έκθεση σοκ από το Bloomberg – “Ο κορονοϊός μπορεί να κρατήσει τουλάχιστον δυο χρόνια”

Έκθεση σοκ από το Bloomberg – “Ο κορονοϊός μπορεί να κρατήσει τουλάχιστον δυο χρόνια”

Ο κορονοϊός θα συνεχίσει να μας τρομοκρατεί και στο άμεσο μέλλον σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύει το Bloomberg.

Σύμφωνα την έκθεση του Κέντρου Έρευνας και Πολιτικής Λοιμωδών Νόσων του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, την οποία δημοσίευσε το Bloomberg ο κορονοϊός δεν θα εξαφανιστεί έτσι απλά, αλλά θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί για τουλάχιστον δυο χρόνια.

Όπως αναφέρει η έκθεση “οι άνθρωποι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πιθανές περιοδικές επανεμφανίσεις της νόσου” και τονίζει πως η  πανδημία κορονοϊού είναι πιθανό να διαρκέσει για δύο χρόνια και δεν θα ελεγχεί μέχρι να επιτύχουμε την ανοσία της αγέλης, με ανοσία στα δυο τρίτα του πληθυσμού της Γης.

Και αυτό σύμφωνα με την έκθεση γιατί ο κορονοϊός έχει την ικανότητα να μεταδίδεται και από ασυμπτωματικά άτομα και είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί από την γρίπη, αιτία των περισσότερων πανδημιών στην πρόσφατη ιστορία.

Επίσης οι άνθρωποι μπορεί στην πραγματικότητα να είναι στην πιο μολυσματική φάση προτού εκδηλώσουν συμπτώματα.

Οι προσπάθειες των κυβερνήσεων όλου του κόσμου για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός έχει οδηγήσει σε ένα lockdown δισεκατομμυρίων ανθρώπων και αυτή τη στιγμή διεξάγονται προσεκτικές κινήσεις άρσης των μέτρων σε επιχειρήσεις, εργαζομένους και δημόσιους χώρους που ανοίγουν και πάλι.

Ωστόσο σύμφωνα με τους επιστήμονες ο κορονοϊός και η πανδημία που έχει επιφέρει μπορεί να συνεχιστεί κατά κύματα τα οποία θα μπορούσαν να διαρκέσουν και μετά το 2022.

Ωστόσο, η πανδημία του κορoνοϊού είναι πιθανό να συνεχιστεί σε κύματα τα οποία θα μπορούσαν να διαρκέσουν και μετά το 2022, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Πηγή: bloomberg

Κανένας θάνατος από κορονοϊό την Πρωτομαγιά – 21 νέα κρούσματα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr