ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΈκτακτο καιρικό δελτίο για Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Αιτωλικό

Έκτακτο καιρικό δελτίο για Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Αιτωλικό

Έκτακτο καιρικό δελτίο για Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Αιτωλικό

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ | ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Έκτακτο καιρικό δελτίο για Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Αιτωλικό

Γ. Τέγας: «Το σκηνικό του καιρού για σήμερα θα είναι βροχές, καταιγίδες και έντονοι θυελλώδεις άνεμοι»

 

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων, βροχών και καταιγίδων εκδόθηκε προχθές για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα σήμερα να αναμένεται να επηρεάσουν το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και το Αιτωλικό.

Αναλυτικότερα, από το απόγευμα της Πέμπτης άρχισε να σχηματίζεται ένα τεράστιο βαρομετρικό χαμηλό σε ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία το επόμενο δεκαήμερο θα υποστεί μεγάλες καιρικές μεταβολές, με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στις κεντρικές και βόρειες περιοχές. Στις νοτιότερες περιοχές και συγκεκριμένα στη Μεσόγειο, αναμένονται ισχυροί άνεμοι που θα φτάσουν τα οκτώ και τα εννιά μποφόρ βαθμιαία στα πελάγη.

Όσον αφορά τη Δυτική Ελλάδα, οι περιοχές στις οποίες θα εκδηλωθούν τα ισχυρότερα καιρικά φαινόμενα, είναι η Κέρκυρα, η Ηγουμενίτσα, η Πρέβεζα, η Άρτα, η Κεφαλονιά, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο και η Πάτρα. Αυτές οι περιοχές θα πληγούν από ισχυρές καταιγίδες και ανέμους, που από σήμερα θα φτάσουν τα έξι μέχρι και τα οκτώ μποφόρ, ενώ τη νύχτα δεν αποκλείεται να φτάσουν ακόμη και τα εννιά μποφόρ στα πελάγη.

Στην Αιτωλοακαρνανία και πιο συγκεκριμένα στο Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και το Αιτωλικό, αναμένονται σήμερα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, όπως και έντονοι θυελλώδεις άνεμοι.

Η εφημερίδα «Σ» επικοινώνησε με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, κ. Γιάννη Τέγα, ο οποίος αναφέρθηκε στο έκτακτο δελτίο που εκδόθηκε για την περιοχή:

«Το σκηνικό του καιρού για σήμερα θα είναι βροχές, καταιγίδες και έντονοι θυελλώδεις άνεμοι, που θα είναι νότιοι – νοτιοδυτικοί και θα κυμανθούν από τα πέντε μέχρι και τα εφτά μποφόρ, ενώ βαθμιαία στα πελάγη θα αγγίξουν τα οκτώ με εννιά μποφόρ.

Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας είναι σε ετοιμότητα όσον αφορά το καιρικό φαινόμενο, τόσο ο μηχανολογικός εξοπλισμός, όσο και το τμήμα της Πολιτικής Προστασίας».

Αναλυτικότερα, η ταχύτητα των ανέμων στην κλίμακα μποφόρ:

-πέντε μποφόρ, ταχύτητα ανέμων (29-38) χιλιόμετρα την ώρα
-έξι μποφόρ, ταχύτητα ανέμων (39-49) χιλιόμετρα την ώρα
-εφτά μποφόρ, ταχύτητα ανέμων (50-61) χιλιόμετρα την ώρα
-οκτώ μποφόρ, ταχύτητα ανέμων (62-74) χιλιόμετρα την ώρα
-εννιά μποφόρ, ταχύτητα ανέμων (75-88) χιλιόμετρα την ώρα
-δέκα μποφόρ, ταχύτητα ανέμων (89-102) χιλιόμετρα την ώρα
-έντεκα μποφόρ, ταχύτητα ανέμων (103-117) χιλιόμετρα την ώρα.

Από τα (118) χιλιόμετρα και πάνω, η ταχύτητα των ανέμων μπαίνει στην κατηγορία του τυφώνα.

Μπάμπης Τσιρώνης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr