ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΈκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου Οικοδόμων στο Αγρίνιο

Έκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου Οικοδόμων στο Αγρίνιο

Έκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου Οικοδόμων

Συμμετοχή στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου έκτακτη γενική συνέλευση, από την Ένωση Οικοδόμων και Εργαζομένων στα συναφή επαγγέλματα Νομού Αιτωλοακαρνανίας, με θέματα που αφορούσαν τα προβλήματα των ανέργων και των οικογενειών τους, την κοινωνική ασφάλιση αλλά και τις συντάξεις.

Αποφασίστηκε οργανωμένη συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το οποίο θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοέμβρη και ώρα 12 στο Σύνταγμα.

Οι παρευρισκόμενοι τόνισαν πως δεν έχουν ευθύνη για την σημερινή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα και ανέφεραν τις νέες αντεργατικές αλλαγές που προωθούνται αλλά και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης στον κλάδο τους. Κατηγόρησαν την κυβέρνηση που προσπαθεί να βάλει εμπόδια στην λειτουργία των συνδικάτων και στο δικαίωμα που έχουν στην απεργία.

Σε δηλώσεις του στην “Σ” ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Μιχάλης Κατσιγιάννης ανέφερε πως “ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωση Οικοδόμων και Εργαζομένων στα συναφή επαγγέλματα Νομού Αιτωλοακαρνανίας κάλεσε γενική συνέλευση για να κουβεντιάσει με τους συναδέλφους για την οργάνωση της πάλης μπροστά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Tην 1 Νοέμβρη θα αναχωρήσουν λεωφορεία για το Σύνταγμα από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και το σταθμό του τραίνου στις 6 το πρωί. Σήμερα (χθες)15 Οκτώβρη, η Ομοσπονδία Οικοδόμων κήρυξε ημέρα δράσης σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να συζητήσουμε τα προβλήματα που μας απασχολούν και είναι η ανεργία, το ασφαλιστικό, τα μεροκάματα. Πιστεύουμε πως πρέπει να συσπειρωθούν οι συνάδελφοι σε αυταπάτες που δημιουργούνται, τίποτα δεν έχει χαριστεί αλλά όσα κατακτήθηκαν τόσα χρόνια ήταν με θυσίες και το αίμα των συναδέλφων. ”

Από την “Εργατική Πάλη” ο εκπρόσωπος της Πολυλεύκης Κοκκινοβασίλης τόνισε στην “Σ” τις θέσεις της παράταξης λέγοντας “ Σήμερα συζητούμε τα προβλήματα που έχει ο κλάδος με πολλές επιπτώσεις από την συγκυβέρνηση. Παλεύουμε για σύνταξη στα 58 και στα 55 για βαρέα και ανθυγιεινά, επιδότηση στο 80% του κατώτατου μισθού, κατάργηση εφαρμοστικών νόμων από τα μνημόνια, κούρεμα των στεγαστικών δανείων και “πάγωμα” για τους ανέργους. Αγώνας για εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας, επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων και υπογραφή συλλογικής σύμβασης για τους οικοδόμους καθώς και 5νθήμερο με 7ωρη εργασία.”

Άλκης Αποστολόπουλος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr