ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΈκτακτη χρηματοδότηση -με πορεία στην Αθήνα- για όλους!

Έκτακτη χρηματοδότηση -με πορεία στην Αθήνα- για όλους!

Έκτακτη χρηματοδότηση -με πορεία στην Αθήνα- για όλους!

Έκτακτη χρηματοδότηση -με πορεία στην Αθήνα- για όλους!

Όπως λένε τα ρεπορτάζ ο δήμαρχος της Πάτρας κ. Πελετίδης κάνει την Τρίτη άλλη μια πορεία στην Αθήνα. Αυτή την φορά για έκτακτη χρηματοδότηση από το κράτος για συμβασιούχους που πήγαν στα δικαστήρια και κέρδισαν την επάνοδο για δουλειά στον δήμο. Αφού η σύμβαση που είχαν υπογράψει είχε λήξει.

“Διεκδικούμε την έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου μας, ώστε να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στη μισθοδοσία, στην ασφάλιση, στην παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας, των 714 συμβασιούχων εργαζομένων που έχουν επανέλθει για εργασία στο Δήμο, μέσω δικαστικών αποφάσεων (…)

Δε θα αποδεχτούμε να αποποιούνται το κράτος και η Κυβέρνηση τις ευθύνες τους και να τις μεταφέρουν στο Δήμο, στους συμπολίτες μας. Ο Δήμος χρειάζεται εκατοντάδες ακόμη μόνιμους εργαζόμενους σε όλες τις υπηρεσίες του, για να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών(..)».

Σύμφωνα με τα παραπάνω, 714 (!) άνθρωποι πήγαν στα δικαστήρια και ξαναμπήκαν στην δουλειά αν και αρχικά ήταν να δουλέψουν για συγκεκριμένο διάστημα. Φυσικά πρέπει να βρεθούν λεφτά για να πληρώνονται και το κράτος κάλεσε τους δήμους να τα βρουν από τους δικούς τους πόρους. Κι όχι μόνο αυτό αλλά ο κ. Πελετίδης λέει ότι χρειάζονται κι εκατοντάδες άλλοι που για να γίνουν μόνιμοι ίσως πρέπει να προσληφθούν ως έκτακτοι και μετά να πάνε για επαναπρόσληψη.

Το ένα ερώτημα είναι αφενός, πότε θα τελειώσει όλο αυτό κι όποιος μπαίνει να κάνει μια δουλειά στους δήμους δεν θα «απολύεται» αλλά απλά θα λήγει η σύμβασή του.

Αφετέρου, δε, γιατί μια τέτοια κινητοποίηση δεν γίνεται και για όλους τους εργαζόμενους που έχουν υπογράψει ένα συμβόλαιο με μια εταιρία κι έχουν φύγει όταν τελείωσε ο χρόνος του; Γιατί δεν γίνονται πορείες για τόσους και τόσους που δουλεύουν σε μια εποχική δουλειά ή σε κάποια εταιρία στον ιδιωτικό τομέα με σύμβαση/συμφωνία/συμβόλαιο ορισμένου χρόνου;

Θα μπορούσαν τα δικαστήρια να διατάζουν εταιρίες να κρατάνε κάποιον που πήγε για μια δουλειά για 3 μήνες; Τι παραπάνω έχει μια δουλειά στο Δημόσιο από όλες τις υπόλοιπες για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες; Μήπως πρέπει να δοθεί η είσπραξη συγκεκριμένων φόρων στους δήμους και μετά να παίρνουν όσους θέλουν;

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Η κρίση «γκρεμίζει» κυβερνήσεις – Κάτι… βλέπει ο Μητσοτάκης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ