ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιο«Έκρηξη» των εμβολιασμών στο Αγρίνιο: Εξαντλήθηκαν τα ραντεβού του Δεκεμβρίου στο Κέντρο Υγείας

«Έκρηξη» των εμβολιασμών στο Αγρίνιο: Εξαντλήθηκαν τα ραντεβού του Δεκεμβρίου στο Κέντρο Υγείας

«Έκρηξη» των εμβολιασμών στο Αγρίνιο: Εξαντλήθηκαν τα ραντεβού του Δεκεμβρίου στο Κέντρο Υγείας

«Έκρηξη» των εμβολιασμών στο Αγρίνιο: Εξαντλήθηκαν τα ραντεβού του Δεκεμβρίου στο Κέντρο Υγείας. 30 με 40 εμβολιασμοί κατ’οίκον την εβδομάδα

«Από τη στιγμή που η Επιτροπή αποφάσισε η τρίτη δόση να γίνεται στους τρεις μήνες παρατηρήθηκε μια τεράστια κινητικότητα στο σύστημα, τη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα.

Ενδεικτικά, κλείστηκαν 557.000 ραντεβού τρίτης δόσης και 44.112 ραντεβού πρώτης δόσης από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή.

Σε ό,τι αφορά στους πολίτες άνω των 60 ετών, από την περασμένη Τρίτη που ανακοινώθηκε το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού έχουν κλειστεί 55.400 ραντεβού πρώτης δόσης», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στον Σκάι.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην περιοχή του Αγρινίου! Το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξήθηκαν πάρα πολύ τα ραντεβού για εμβολιασμό, χωρίς όμως να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα, αν η αύξηση οφείλεται δηλαδή στα ραντεβού για την πρώτη δόση ή σ’ αυτά για την τρίτη δόση.

Ωστόσο οι ειδικοί τονίζουν πως αφορά και τις δύο περιπτώσεις, δεδομένου πως το ενδιαφέρον ξεκίνησε να αναπτύσσεται στο Αγρίνιο και πριν την επιβολή του προστίμου για τους άνω των 60 ετών και το ενδιαφέρον αυτό είχε παρουσιαστεί και σε νεαρότερες ηλικίες!

Μάλιστα, μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων στην περιοχή αυξήθηκε και το ενδιαφέρον για τους εμβολιασμούς κατ’οίκον!

«Το ενδιαφέρον είναι πάρα πολύ μεγάλο στην περιοχή του Αγρινίου, έχουν κλειστεί πάρα πολλά ραντεβού. Στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου μέχρι και το τέλος του έτους δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού.

Η Ντίνα Σιδέρη και ο Κώστας Ποσονίδης

Παρόλο που έχουν αυξηθεί και πάλι οι εμβολιαστικές γραμμές, είναι τέσσερις δηλαδή, τα ραντεβού για εμβολιασμό στο Κ.Υ. έχουν κλειστεί μέχρι και το τέλος του έτους, ενώ να σημειώσουμε πως σε ημερήσια βάση γίνονται περίπου 400 εμβολιασμοί την ημέρα. Στο Νοσοκομείο τα διαθέσιμα ραντεβού είναι για μετά τις 24/12. Μέχρι και τότε υπάρχει πληρότητα.

Δεν γνωρίζω ακριβώς πόσα από τα ραντεβού αυτά αφορούν την πρώτη δόση και πόσα την τρίτη δόση, καθώς είναι στοιχεία που είναι διαθέσιμα μόνο κεντρικά καθώς καταχωρούνται στο σύστημα της πλατφόρμας.

Πλέον όμως πρέπει να πούμε πως αυξήθηκε και το ενδιαφέρον για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς, τόσο στο Αγρίνιο, όσο και σε χωριά της περιοχής.

Αυξήθηκαν και σε μεγάλο βαθμό οι πρώτες δόσεις, ίσως για να αποφύγουν το πρόστιμο, αλλά πρέπει να τονίσουμε πως ενδιαφέρον υπήρχε και πριν θεσπιστεί το πρόστιμο και το ενδιαφέρον εντοπίζονταν και σε μικρότερες ηλικίες, όχι μόνο σ αυτές που αφορά το πρόστιμο» τόνισε ο επικεφαλής των ΤΟΜΥ του ΕΟΔΥ στην περιοχή του Αγρινίου Κώστας Ποσονίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αύξησης των αντισωμάτων λέγοντας:

«όταν συνδυαστούν τα εμβόλια της Astra Zeneca και της Johnson & Johnson με εμβόλια mRNA θα επιτευχθεί καλύτερη αποδοτικότητα και γι’ αυτό τώρα προτείνουμε όσοι είχαν κάνει ένα από τα δύο εμβόλια (Astra Zeneca και Johnson & Johnson), τις δεύτερες ή και τις τρίτες δόσεις να τι κάνουν με Pfizer, mRNA εμβόλιο δηλαδή, ενώ όσοι έχουν ήδη κάνει  Pfizer, να συνεχίσουν με Pfizer».

Σχετικά με την αύξηση των κατ’ οίκον εμβολιασμών στην περιοχή του Αγρινίου, η Ντίνα Σιδέρη Πρόεδρος των Ιατρών του Κέντρου Υγείας, το οποίο έχει αναλάβει τον εμβολιασμό στο σπίτι ατόμων, που αδυνατούν να μετακινηθούν και ηλικιωμένων, τονίζει: «αυξήθηκαν πάρα πολύ τον τελευταίο μήνα τουλάχιστον, ίσως και παραπάνω.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο γίνονται 30 με 40 εμβολιασμοί κατ’ οίκον την εβδομάδα, ενώ όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα οι εμβολιασμοί δεν ξεπερνούσαν τους 10 την εβδομάδα και τους 15 στην καλύτερη περίπτωση, ενώ τώρα συνεχώς κλείνονται νέα ραντεβού».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Κορονοϊός: 106 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία, 5.899 σε όλη την χώρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr