ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑμφιλοχιαΕκρηκτικό πρωινό στο Λουτρό Αμφιλοχίας

Εκρηκτικό πρωινό στο Λουτρό Αμφιλοχίας

Εκρηκτικό πρωινό στο Λουτρό Αμφιλοχίας

Τραυματίστηκαν συνολικά δεκατρία άτομα από έκρηξη μπουκάλας υγραερίου.

Εκρηκτικό πρωινό στο Λουτρό Αμφιλοχίας

Πως περιγράφουν το τραγικό γεγονός συγγενείς και φίλοι των τραυματιών 

 

Έκρηξη προκλήθηκε χθες το πρωί, σε καφενείο του Λουτρού Αμφιλοχίας, από διαρροή που υπήρξε σε μπουκάλα υγραερίου, η οποία είχε αλλαχθεί λίγη ώρα πριν το τραγικό συμβάν και είχε αφεθεί μέσα στον χώρο. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν συνολικά δεκατρία άτομα τα οποία διακομίστηκαν στα νοσοκομεία Αγρινίου και Άρτας. 

Στο νοσοκομείο της Άρτας μεταφέρθηκαν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ο σοβαρότερα τραυματίας φέρει εγκαύματα της τάξεως του 45% και για τον λόγο αυτό μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο Αθηνών.  Από τους εννέα τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αγρινίου, ένας ογδοντάχρονος και μια σαρανταδυάχρονη, που ήταν οι σοβαρότερα τραυματίες, μεταφέρθηκαν στις μονάδες εγκαυμάτων των νοσοκομείων «Γεννηματάς» και «Ευαγγελισμός» αντίστοιχα, ενώ στο πρώτο νοσοκομείο διεκομίστησαν δύο ακόμα άτομα ελαφρύτερα τραυματισμένα. Επίσης, δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο Πατρών, για πλαστική χειρουργική. Ένας ελαφρύτερα τραυματισμένος πήρε εξιτήριο. 

Το νοσοκομείο Αγρινίου δούλεψε σε έντονους ρυθμούς, και το ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι το ατυχές γεγονός έγινε σε πρωινές ώρες με αποτέλεσμα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των κλινικών του νοσοκομείου να είναι σε πλήρη ετοιμότητα συνεισέφεραν τας τα μέγιστα. Οι συγγενείς και οι φίλοι των τραυματιών που βρέθηκαν στο νοσοκομείο ήταν ανήσυχοι για την κατάσταση των ανθρώπων τους, αφού νωρίτερα είχαν δει τα τραγικά αποτελέσματα από την έκρηξη. Τόσο παρευρισκόμενοι συγγενείς και φίλοι στο νοσοκομείο Αγρινίου, όσο και κάτοικοι από το Λουτρό Αμφιλοχίας, μιλώντας στην «Σ», περιέγραψαν το γεγονός με φράσεις όπως «ήταν σαν πόλεμος» και «ήταν σαν να έσκασε χειροβομβίδα».

Κων/νος Χονδρός  

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr