ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΕκπτωτική περίοδος από 1-10 Νοέμβρη

Εκπτωτική περίοδος από 1-10 Νοέμβρη

Εκπτωτική περίοδος από 1-10 Νοέμβρη

“Αν δεν αλλάξουν οι οικονομικές δυνατότητες των συμπολιτών μας δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση” λέει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) ανακοίνωσε την Τετάρτη πως η φθινοπωρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος ξεκινά το Σάββατο, 1 Νοεμβρίου και θα λήξει την Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014. Στην σχετική ανακοίνωση η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το νόμο η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, δηλαδή οι εκπτώσεις επιτρέπονται τέσσερις φορές το χρόνο, δύο με τις τακτικές εκπτώσεις από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και του Αυγούστου αντίστοιχα, αλλά και δύο με τις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Τα εμπορικά καταστήματα της πόλης του Αγρινίου θα προσφέρουν την δυνατότητα εκπτώσεων στο αγοραστικό κοινό, αν και δεν είχαν στεφθεί με την ανάλογη επιτυχία οι καλοκαιρινές εκπτώσεις και εκτιμήσεις σχετικά με την αγοραστική κίνηση, καθώς ο τζίρος των επιχειρήσεων ήταν μειωμένος.
Για την ζοφερή οικονομική πραγματικότητα εν`όψει των εκπτώσεων, μίλησε στην “Σ” ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης αναφέροντας πως ”επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι με τις εκπτώσεις αν δεν αλλάξει η αγοραστική δύναμη των συμπολιτών μας που θα τους επιτρέψει να προχωρήσουν σε αγορές. Για τους εμπόρους υπάρχει επιτακτική ανάγκη να αλλάξουν οι πολιτικές εκείνες που οδηγούν τους συμπολίτες-πελάτες μας σε οικονομική ανέχεια και αγοραστική αδυναμία” ανέφερε χαρακτηριστικά. Στο ερώτημα αν πρόκειται να βοηθήσει την αγορά η εκπτωτική περίοδος ο κ. Μπεσίνης ανέφερε ότι “είναι ένας θεσμός όπου στην ουσία έχει αποτύχει. Η κατάσταση στην αγορά είναι παρακμάζουσα και στην πράξη ο θεσμός των εκπτώσεων δείχνει να έχει αποτύχει”
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου αναφέρει πως τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου, από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00. Στο Αγρίνιο δεν τίθεται τέτοιο θέμα καθώς όπως δηλώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου “το μέτρο της Κυριακής έχει αποτύχει καθώς δεν είναι το πρόβλημα η μέρα που θα πραγματοποιηθούν οι αγορές αλλά η αγοραστική δύναμη που δεν επιτρέπει στους συμπολίτες μας να προχωρήσουν τις Κυριακές και τις άλλες ημέρες σε αγορές προιόντων”.

Άλκης Αποστολόπουλος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr