ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ έκπτωση που έφερε νέα κόντρα Παπαδόπουλου – Λύρου

Η έκπτωση που έφερε νέα κόντρα Παπαδόπουλου – Λύρου

Η έκπτωση που έφερε νέα κόντρα Παπαδόπουλου – Λύρου

Την (πολύ μικρή) έκπτωση στην ανάθεση μελέτης για αντιπλημμυρικά έργα στο δήμο Μεσολογγίου σχολίασε με αιχμηρό τρόπο ο Δημοτικός Σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «Συμμαχία για το Μέλλον» Πάνος Παπαδόπουλος.

Η απάντηση από την δημοτική αρχή δεν άργησε να έρθει. «Το ποσοστό της έκπτωσης μονό χαμηλό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Και τούτο διότι: Σύμφωνα με την νομοθεσία περί αμοιβών μηχανικών για τον προϋπολογισμό των έργων, το ποσό που δημοπρατήθηκε αντιστοιχούσε στη μελέτη της μίας μόνο περιοχής. Με παρέμβαση όμως της δημοτικής αρχής και προσωπικά του κ. Δημάρχου, ο υπολογισμός των αμοιβών για τους μελετητές έγινε με βάση τις πραγματικές ώρες εργασίας που θα απαιτηθούν από αυτούς και όχι με βάση τον προϋπολογισμό του έργου που αυτομάτως μας οδηγούσε σε πολύ υψηλότερα κόστη μελετών. Κι έτσι με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίσθηκε η μελέτη και της δεύτερης περιοχής.  Η άγνοια της νομοθεσίας για τις μελέτες και το κόστος τους σίγουρα οδηγεί σε εσφαλμένα και πρόχειρα συμπεράσματα. Αυτό για ένα απλό πολίτη δικαιολογείται και συγχωρείται. Όχι όμως για τον έμπειρο δημοτικό σύμβουλο….Άλλωστε κανείς δεν του αρνήθηκε την ενημέρωση. Θα μπορούσε απλώς να ρωτήσει την τεχνική υπηρεσία ή όποιον εμπιστεύεται. Αλλά δεν το έπραξε…» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του δήμου Μεσολογγίου.

Όμως η δημοτική αρχή Μεσολογγίου πέρασε στην αντεπίθεση παρατηρώντας ότι «το κακόβουλο, πρόχειρο και αμελέτητο του λόγου του αποδεικνύεται και από τον χαρακτηρισμό των μελετών ως «τυποποιημένες» την στιγμή που ομολογουμένως πρόκειται για μελέτες σύνθετες, που συνδυάζουν και υδραυλικά και αφορούν μια ευρεία έκταση πολλών εκταρίων. Θα το διαπίστωνε με μια ματιά… Αν την έριχνε… Αλλά δεν το έκανε!»

Ο Π. Παπαδόπουλος πάντως από τη μεριά του σχολίασε πως η απάντηση της δημοτικής αρχής μόνο θυμηδία προκαλεί! «Παρατηρώ όμως ότι σας έχει καταλάβει έντονο άγχος στα θέματα «ηθικής τάξεως και διαφάνειας». Και δικαίως, διότι προφανώς δεν πείθετε πλέον, παρά ελάχιστους, με την διαφαινόμενη πρακτική σας στο συγκεκριμένο και όχι μόνο. Η απάντησή μου είναι απλή και μονολεκτική:Μπορεί μηχανικός να μην είμαι, αλλά μαθηματικά δημοτικού σχολείου γνωρίζω. Εσείς κ. Δήμαρχε, ξέρετε τι σημαίνει 2% έκπτωση, μιας και είστε και μηχανικός;» πρόσθεσε με νόημα.

Εφημερίδα Συνείδηση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr