ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΟικονομιαΕκπρόσωποι του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων στο Συνέδριο των Περιφερειών

Εκπρόσωποι του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων στο Συνέδριο των Περιφερειών

Εκπρόσωποι του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων στο Συνέδριο των Περιφερειών

Στο ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο στις 24 & 25/11/2022, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας), Γενικοί Διευθυντές και στελέχη του φορέα.

Το ΔΣ του ΕΦΕΠΑΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Πλάτων Μαρλαφέκας (φωτ.), οι Αντιπρόεδροι κκ Ευάγγελος Καρκανάκης εκ μέρους της Αναπτυξιακής Κρήτης και Απόστολος Παπαδούλης, εκ μέρους της ΑΕΔΕΠ, ο Γραμματέας Στέλιος Αστρακάς, εκ μέρους της ΑΝΔΙΑ και ο Φωκίων Θωμάς Αλγιανάκογλου, εκ μέρους της ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ. Επίσης, συμμετείχαν ο κ. Αλέξαδρος Μακρής, Γενικός Διευθυντής του ΕΦΕΠΑΕ και οι Γενικοί Διευθυντές των εταίρων του, κκ Σπύρος Σκοτίδας, εκ μέρους της ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ, Αριστείδης Φραγκάκης, εκ μέρους της Αναπτυξιακής Κρήτης, η κ. Μάγδα Πετροπούλου, εκ μέρους της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και η κ. Αλεξάνδρα Μαγκλάρα, Νομικός και στέλεχος της ΕΛΑΝΕΤ.

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ κ. Πλάτων Μαρλαφέκας συμμετείχε στη θεματική ενότητα με τίτλο «Περιφερειακή Ανάπτυξη και Χρηματοδοτικά Εργαλεία», με συντονιστή τον κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και συνομιλητές τους κκ Στυλιανό Πέτσα Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Ιωάννη Τσακίρη, Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Δημήτρη Σκάλκο, ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ και Αλέξανδρο Καχριμάνη, Περιφερειάρχη Ηπείρου. Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση την ΕΝΠΕ και τον Πρόεδρό της κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο ΕΦΕΠΑΕ βρίσκεται μεταξύ των εκπροσώπων των περιφερειών της χώρας, καθώς έχει οργανική σχέση συνεργασίας με τις περιφέρειες για τη διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων δράσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μαρλαφέκας, τόνισε ότι η συνεργασία του ΕΦΕΠΑΕ με τις Περιφέρειες έχει υπάρξει κατά κανόνα εξαιρετική, με κοινό άξονα τη χρηστή διαχείριση, τη μεγαλύτερη δυνατή απορρόφηση και με τακτική συνεννόηση για την ομαλή εξέλιξη του έργου. Ο αριθμός των περιφερειακών προγραμμάτων/Δράσεων ΠΕΠ που έχουν προκηρυχθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και είναι ενεργές, είναι 50 με συνολική Δημόσια Δαπάνη 1,27 δισ. ευρώ, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις 16 δράσεις Κεφαλαίου Κίνησης για τη στήριξη επιχειρήσεων που πλήγηκαν από τον covid, με τους δικαιούχους να ξεπερνούν πανελλαδικά τους 72.000 και τις πληρωμές τα 864,7 εκατομμύρια €.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η αγαστή αυτή συνεργασία και η αμοιβαίως ωφέλιμη σχέση θα συνεχιστεί και στην επόμενη ΠΠ 2021 – 2027, με το φορέα να είναι έτοιμος να αναλάβει και να φέρει εις πέρας αποτελεσματικά το έργο που θα του ανατεθεί από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Φωταγωγείται το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στον Αστακό

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ