ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΕκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα»: Διαθεματική Πολιτιστική Δράση αφιερωμένη στον Μαχάτμα Γκάντι και την Ινδία, στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του σχολικού έτους 2021-2022

Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα»: Διαθεματική Πολιτιστική Δράση αφιερωμένη στον Μαχάτμα Γκάντι και την Ινδία, στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του σχολικού έτους 2021-2022

Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα»: Διαθεματική Πολιτιστική Δράση αφιερωμένη στον Μαχάτμα Γκάντι και την Ινδία, στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του σχολικού έτους 2021-2022

Τα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα», πιστά στην αποστολή τους να παράγουν Πολιτισμό, ο οποίος αντανακλά στους μαθητές τους, την πόλη του Αγρινίου και την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, συμπεριέλαβαν στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του σχολικού έτους 2021-2022 διαθεματική Πολιτιστική Δράση αφιερωμένη στον Μαχάτμα Γκάντι και την Ινδία.

Στόχος του αφιερώματος είναι να αναδειχθεί η προσωπικότητα του πολιτικού και στοχαστή, ο οποίος επηρέασε το διεθνές κίνημα για την ειρήνη και την κοινωνικοπολιτική διανόηση του 20ου αιώνα.

Ιδιαιτέρως να τονισθεί  – προς γνώση των νεοτέρων – το πώς η μόρφωση του ανθρώπου και  η αφοσίωση στον στόχο μπορούν να επιτελέσουν θαύματα.

Το πώς ανθρώπινες αξίες και ιδανικά, όπως η ανιδιοτέλεια, η αγάπη προς τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του, η αγάπη προς την πατρίδα μπορούν να αλλάξουν μια χώρα και τις ζωές τόσων ανθρώπων.

Παράλληλα θα γίνει ιδιαίτερη μνεία στον ελληνικό πολιτισμό,  ο οποίος ενέπνευσε αυτές τις αξίες και δημιούργησε πρότυπα που έγιναν πανανθρώπινα, δείχνοντας τον δρόμο προς τις επιστήμες, την τέχνη, τη δημοκρατία.

Τα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» επιθυμούν και φροντίζουν ώστε να γίνει εμφανές ότι η πόλη μας, το Αγρίνιο, παράγει Πολιτισμό και ανταποκρίνεται επαξίως σε πολιτιστικές διοργανώσεις, που προάγουν την εν γένει καλλιέργεια των δημοτών.

Να  τύχει προβολής το Αγρίνιο, μέσα από την προβολή της διοργάνωσης, με πολλαπλά οφέλη.

Οι παραπάνω στόχοι θα πραγματοποιηθούν με :

●Εκδήλωση στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου με την παρουσία του Εξοχότατου Πρέσβη της Ινδίας στην Ελλάδα MrAmritLugun, και της συνοδείας του, ο οποίος και απεδέχθη την πρόταση των Εκπαιδευτηρίων τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» και την πόλη του Αγρινίου.

●Περιήγηση και ξενάγηση των προσκεκλημένων σε αρχαιολογικούς θησαυρούς του Αγρινίου και της Ι.Π.Μεσολογγίου, τη λαμπρή κληρονομιά μας.

●Περιήγηση και ξενάγηση του Πρέσβη και της συνοδείας του σε τόπους ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και σε μέρη παραγωγής τοπικών προϊόντων.

●Διαθεματικές εκπαιδευτικές δράσειςμε τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «Παναγία Προυσιώτισσα»,  με στόχο την πολύπλευρη προσέγγιση του θέματος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων .

●Δημιουργία δίγλωσσου φυλλαδίου για το αφιέρωμα στον Μαχάτμα Γκάντι.

Ευφροσύνη &Αγγελική Σωτηρίου Μπαλαούρα

Π. Σταθμός – Νηπιαγωγείο – Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο

Με self test η είσοδος των αθλητών έως 17 ετών στα στάδια

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr