ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΕκλογές: Ποιοι δικαιούνται εκλογική άδεια, πόσες ημέρες δίνονται

Εκλογές: Ποιοι δικαιούνται εκλογική άδεια, πόσες ημέρες δίνονται

Εκλογές: Ποιοι δικαιούνται εκλογική άδεια, πόσες ημέρες δίνονται

Με τις εκλογές της 21ης Μαΐου να πλησιάζουν, αρκετοί είναι οι πολίτες που αναρωτιούνται τι ισχύει με την εκλογική άδεια.

Σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, σε περίπτωση διεξαγωγής εκλογών προβλέπεται η δυνατότητα χορήγησης ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές, για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των εργαζομένων τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημοσίου τομέα.

Όπως σημειώνει το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της ΓΣΕΕ (ΚΕΠΕΑ), η άδεια αυτή δεν συμψηφίζεται με την κανονική ή άλλης μορφής άδεια.

Συγκεκριμένα για τον ιδιωτικό τομέα, μάλιστα, υπογραμμίζεται ότι όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες του ιδιωτικού τομέα, καθώς και όσοι γενικώς απασχολούν προσωπικό και υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα, υποχρεούνται να χορηγήσουν στο προσωπικό τους ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές για την διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος, κατά τις προσεχείς εκλογές της 21ης Mαΐου.

Εκλογική άδεια: Καλύπτει απολύτως τον αναγκαίο χρόνο για τη μετάβαση στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος

Σε περίπτωση που συμπέσουν οι εκλογές στο διάστημα της αδείας, διακόπτεται η άδεια, χορηγούνται οι ημέρες ειδικής αδείας εκλογών και η κανονική άδεια συνεχίζεται μετά από την ειδική άδεια εκλογών.

Ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος καλύπτει τον απολύτως αναγκαίο χρόνο για τη μετάβαση των εργαζομένων στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος και την επιστροφή τους απ΄ αυτόν.

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΙΣ: Ανακοίνωση του Συλλόγου για το συχνό φαινόμενο της παραίτησης των ιατρών στα νησία

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ