ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΕκλογές: Οι πρώτοι δυο έγχρωμοι υποψήφιοι βουλευτές της Ελλάδας (εικόνες)

Εκλογές: Οι πρώτοι δυο έγχρωμοι υποψήφιοι βουλευτές της Ελλάδας (εικόνες)

Εκλογές: Οι πρώτοι δυο έγχρωμοι υποψήφιοι βουλευτές της Ελλάδας (εικόνες)

Αφιέρωμα στον Σπύρο Ριχάρδο Χαγκαμπιμάνα, υποψήφιο βουλευτή με τη ΝΔ και τον Νικόδημο-Μάινα Κινιούα που κατεβαίνει στις εκλογές  με τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει το Reuters, επισημαίνοντας οτι είναι οι δυο πρώτοι μαύροι υποψήφιοι που επιδιώκουν σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση να μπουν στην Ελληνική Βουλή.

Ο Σπύρος Χαγκαμπιμάνα, υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, ήρθε στην Ελλάδα από το Μπουρουντί, όπου εργαζόταν ως αστυνομικός, και μάλιστα υψηλόβαθμός αξιωματικός της εκεί αστυνομίας.

Πριν έρθει στη χώρα μας, στη δική του χώρα, οκτώ χρόνια πριν, είχε καταλήξει στη φυλακή γιατί είχε αρνηθεί να ανοίξει πυρ εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Στην Ελλάδα εργάζεται ως υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Η πορεία του είναι αξιοσημείωτη», γράφει το Reuters και σημειώνει ότι μια ενδεχόμενη εκλογή του στη Βουλή «θα ήταν επίσης μια ιστορική νίκη σε μια χώρα όπου οι μετανάστες σπάνια κατέχουν επίσημες θέσεις και όπου, λιγότερο από μια δεκαετία πριν, το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής ήταν η τρίτη δημοφιλέστερη πολιτική δύναμη με μια έντονα αντιμεταναστευτική ατζέντα»

«Έχω άποψη για τον ρατσισμό», δήλωσε στο Reuters ο 54χρονος Σπύρος. «Ο ρατσισμός δεν μπορεί να καταπολεμηθεί μόνο με λόγια. Ο ρατσισμός καταπολεμάται με καθημερινές πράξεις. Όταν ο άλλος φοβάται το άγνωστο, πρέπει να του δώσεις την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με αυτό που φοβάται».

Σε μια ένδειξη ότι η ελληνική κοινωνία αρχίζει να αλλάζει, ένας άλλος μαύρος υποψήφιος, ο Νικόδημος-Μάινα Κινιούα, ο γεννημένος στην Κένυα ιδρυτής της ASANTE, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που βοηθά μετανάστες, κατεβαίνει επίσης στην Αθήνα, με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νικόδημος Μαϊνα Κινυούα γεννήθηκε το 1977 στην Κένυα, από το 1985, βρίσκεται στην Ελλάδα. Μεγάλωσε σ’ ένα νησί της Δωδεκάνησου την Κάλυμνο.

Στην Γ’ Λυκείου έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα ως εκλεγμένος στην Πρώτη Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, και από το 1996 βρίσκεται πια μόνιμα στην Αθήνα και ασχολείται με τα θέματα των μεταναστών δεύτερη γενιά και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή: thebest.gr

Σπήλιος Λιβανός στο «Δυτικά Fm 92,8»: Σταθερότητα με ΝΔ ή το μπάχαλο του Τσίπρα (ηχητικό)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ