ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΕκλογές ΚΙΝΑΛ: Διπλές κάλπες και τα ονόματα που «παίζουν» στην Αιτωλοακαρνανία και την υπόλοιπη Δυτικής Ελλάδα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Διπλές κάλπες και τα ονόματα που «παίζουν» στην Αιτωλοακαρνανία και την υπόλοιπη Δυτικής Ελλάδα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Διπλές κάλπες και τα ονόματα που «παίζουν» στην Αιτωλοακαρνανία και την υπόλοιπη Δυτικής Ελλάδα

Δεν «σταματούν» να στήνουν εσωκομματικές κάλπες σε Εκλογικά Τμήματα τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής στην Αχαΐα, αυτή τη φορά για τις ψηφοφορίες της προσεχούς Κυριακής, τόσο για νέα Νομαρχιακή Επιτροπή, όσο και για νέες Συντονιστικές Επιτροπές, Συνέδρους, όπως και για το όνομα της Παράταξης.

Τελικά, θα λειτουργήσουν συνολικά 11 Εκλογικά Τμήματα, σε 6 Εκλογικά Κέντρα, και σε αυτά θα αναδειχθούν 15 μέλη της ΝΕ (μέχρι 3 σταυρούς), από 7 μέλη στις δύο Συντονιστικές Επιτροπές των Τοπικών Οργανώσεων Βορείου και Νοτίου Τομέα Δήμου Πατρέων (μέχρι 2 στ.) και από 5 μέλη στις ΣΕ των Δήμων Αιγιάλειας, Δυτικής Αχαΐας, Ερυμάνθου και Καλαβρύτων (μέχρι 1 στ.).

H απερχόμενη Τ. ΠAΣOK-ΚΙNΑΛ Aιγιάλειας εξέφρασε, πάντως, την έντονη δυσαρέσκεια της για την κατάργηση κάλπης στην Ακράτα, με την Μαρία Παπαγεωργίου να μιλά για «μεθόδευση που μόνο κακό κάνει στην παράταξη…»!

Επίσης, απ΄όλη την Αχαΐα θα εκλεγούν 177 σύνεδροι (μέχρι 1 στ.) και αναλυτικά: 26 από Αιγιάλεια, 17 από Δυτική Αχαΐα, 12 από Ερύμανθο, 7 από Καλάβρυτα και 115 από Πάτρα.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Διπλές κάλπες και τα ονόματα που «παίζουν» στην Αιτωλοακαρνανία και την υπόλοιπη Δυτικής Ελλάδα Η διαδικασία της 8ης Μαΐου θα αρχίσει στις 7 π.μ. και θα’ χει ολοκληρωθεί μέχρι τις 7 μ.μ. με δικαίωμα ψήφου να έχουν όσοι είναι μέλη του ΚΙΝΑΛ ή όσοι εγγραφούν πριν ψηφίσουν. Απαντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, να φορούν μάσκα και να ξέρουν ότι θα πρέπει να καταθέσουν 1 ευρώ.

Οπως ενηρώθηκε η «Π», η αρχική σκέψη για αύξηση των Τοπικών της Πάτρας από 2 σε 5 δεν επελέγη, σ’ αυτή τη φάση, λόγω διαδικαστικών προβλημάτων. Επίσης, σε κάθε κάθε ΕΤ οι κάλπες θα΄ναι 2, η μία για τη ΝΕ και το νέο Ονομα του κόμματος και η άλλη για ΤΟ και Συνέδρους.

ΑΧΑΪΑ

Η ανακήρυξη των δεκάδων υποψηφίων από τη Χαριλάου Τρικούπη, αν και επρόκειτο να γίνει χθες, τελικά μεταφέρθηκε για σήμερα, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος κομματικών στελεχών να κατέλθουν, κάτι που οδήγησε σε άτυπη παράταση και σε επαυξημένο χρόνο εξέτασης.

Ενδιαφερόμενοι – μετέπειτα – για τη θέση του γραμματέα της ΝΕ θα είναι μόνο, ο Θανάσης Γιανναδάκης (πρ. πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου) που προέρχεται από το «μπλοκ» Κατσιφάρα και ο Νίκος Μοίραλης (δημοτικός σύμβουλος Πάτρας) από το «μπλοκ» Ανδρουλάκη.

Ο πρώτος προτάσσει το σύνθημα «Ανοίγουμε δρόμους προοδευτικούς για το αύριο» και δεύτερος «Δίνουμε μήνυμα νίκης ενόψει των εθνικών εκλογών…ενωμένοι».

Κατά πληροφορίες της «Π» υποψήφιοι για τη ΝΕ Αχαΐας, ακόμα, θα είναι (μεταξύ άλλων): Θανάσης Μπιλίρης (μαθηματικός), Κώστας Πετρόπουλος (συνδικαλιστής), Παναγιώτης Γιάχος (αγρότης-Αίγιο), Μάκης Φεσιάν (τ. αντινομάρχης), Παναγιώτης Μαρινόπουλος (δημοτικός σύμβουλος-Αιγιάλεια) Βαγγέλης Τσιότσης (πανεπιστημιακός), Αρίστος Καραμάνος (φοιτητής-Αιγιάλεια), Γιώργος Παπασταθόπουλος (μέλος ΝΕΠ), Παναγόπουλος Μάκης (Αχαγιά), Βασίλης Φιλιππόπουλος (π. αντιδήμαρχος-Αίγιο), Σταυρούλα Παναγοπούλου (πρ. πρόεδρος Εργατικού Κέντρου), Μήνα Ταγκαλάκη (ομοσπονδία γονέων), Αντιγόνη Χριστοδούλου (συνταξιούχος-Αίγιο). Η κ. Παναγοπούλου, σε χθεσινή ανακοίνωση της υποψηφιότητά της, ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μπορεί να εκφράσει δημοκρατικά την ανάγκη ανασυγκρότησης της κοινωνίας».

Για τις Τοπικές Οργανώσεις, στην Πάτρα, ανάμεσα στα ονόματα υποψηφίων είναι: Τάκης Ηλιόπουλος (δικηγόρος), Ανδρέας Μπαγιώργος (δάσκαλος), Κώστας Χρστόπουλος (εκπαιδευτικός) κ.ά. Στην Αιγιάλεια: Χριστίνα Πλατάνου – Καψάλη (Διακοπτό), Ντίνος Παγώνης (κοινοτάρχης Βούτσιμου), Ανδρέας Μαγκλάρας (πρόεδρος γεωπόνων) και Κώστας Χαντζής (υπάλληλος). Στη Δυτική Αχαΐα: ο Ευάγγελος Τησαρχόντος (πρόεδρος Κάτω Αχαΐας-αστυνομικός) που ανέφερε πως «η ώρα να μεγαλώσει η μόνη δημοκρατική παράταξη έφθασε…». Στα Καλάβρυτα: ο Γιάννης Μαντάς (νυν γραμματέας).

ΗΛΕΙΑ-ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Στην Ηλεία, στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής πρόκειται να μετρήσουν δυνάμεις – σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Π», δύο εσωκομματικά «στρατόπεδα» με κορύφωση της πολύμηνης «κόντρας» που κατά καιρούς είχε εξάρσεις και υφέσεις ανάμεσα στις «αντίπαλες» ομάδες, που ξεκίνησε μετά την εκλογή Ανδρουλάκη στην αρχηγία.

Ετσι, μέχρι και την τελευταία στιγμή υποβολής υποψηφιοτήτων οι ζυμώσεις ήσαν έντονες, γράφονταν και σβήνονταν ονόματα για τη Νομαρχιακή Επιτροπή και τις Τοπικές Οργανώσεις.

Ο ένας εσωκομματικός πυρήνας αποτελείται από στελέχη που πρόσκεινται στον πρόεδρο και δούλεψαν εντατικά για την εκλογή του. Ο άλλος συγκροτείται από προσκείμενους στον βουλευτή – επικεφαλής της ΚΟ Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος επιθυμεί να εδραιώσει ευρεία σφαίρα επιρροής στην εκλογική του περιφέρεια.

Μεταξύ των υποψηφίων για τη νέα ΝΕ, «φιγουράρουν» και οι φερόμενοι ως διεκδικητές της θέσης του γραμματέα, ο Σταύρος Δανιελιάν- Δανιηλίδης (Ανδρουλάκη) και ο Δημήτρης Βάλαρης (Κατρίνης). Υποψήφιοι για μέλη της ΝΕ θα είναι και οι: Κώστας Κριετσιώτης, Φανή Μαρτζάκλη, Παναγιώτης Σολωμός, Ακης Ντούγκας, Σοφία Κοτσάφτη και Μάκης Αλεξόπουλος.

Στην Αιτωλοακαρνανία, τη θέση του Γραμματέα της 13μελούς ΝΕ θα διεκδικήσει – κατά πληροφορίες της «Π» – ο απερχόμενος Γιώργος Ζήσιμος, ενώ έχουν ακουστεί ακόμα, ο υγειονομικός Διονύσης Σαμαράς (στήριξε Ανδρουλάκη) ο πρ. δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο Μίμης Ζώης (Μακρυνεία).

Υποψήφιοι για μέλη της ΝΕ θα είναι και οι: Χρήστος Κουτρομάνος (Στράτος),Γιάννης Αλεξόπουλος, Γεωργία Σαξάνου, Χριστίνα Ζαρκάδα, Δήμητρα Κατσινούλα, Λεωνίδας Αθανασάκης, Ανδρέας Καλαντζής (πρόεδρος ΔΣ Ακτίου – Βόνιτσας), Γιάννα Καλημέρη (Θέρμο), Γεωργούλα Παππά (Αμφιλοχία), Θ. Μπαγιάτης (Βάλτο Αμφιλοχίας), από την περιοχή Μεσολογγίου οι κ.κ. Λαγός, Κασσαβέτης, Στεφανάτος και Κούσουλας, ενώ από περιοχή Ναυπάκτου οι κ.κ. Μπαρμπαγιάννης, Ζωϊτάκης και Μάγδα Δημητροπούλου. Εκλέγονται συνολικά και 107 σύνεδροι από την Αιτωλοακαρνανία.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Διπλές κάλπες και τα ονόματα που «παίζουν» στην Αιτωλοακαρνανία και την υπόλοιπη Δυτικής Ελλάδα

pelop.gr Των: ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΑΝΤΑΦΥΛΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΕΤΡΟΥ ΓΚΙΣΤΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πάτρα – Σφακιανάκης: «Όταν τελειώσει η έρευνα θα μας αφήσει άφωνους όλους»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr