ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΕκλογές ΚΙΝ.ΑΛ.: Δημοσκόπηση δίνει Ανδρουλάκη για καταλληλότερο πρόεδρο

Εκλογές ΚΙΝ.ΑΛ.: Δημοσκόπηση δίνει Ανδρουλάκη για καταλληλότερο πρόεδρο

Εκλογές ΚΙΝ.ΑΛ.: Δημοσκόπηση δίνει Ανδρουλάκη για καταλληλότερο πρόεδρο

Ποιοι υποψήφιοι παρασύρουν ψηφοφόρους από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη (32,4%) ως καταλληλότερο ηγέτη του ΚΙΝ.ΑΛ, καταγράφει πανελλαδική δημοσκόπηση της Interview που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της politic. Στη δεύτερη θέση ο Γιώργος Παπανδρέου (29,2%), η υποψηφιότητα του οποίου ανακάτεψε την τράπουλα της εσωκομματικής μάχης στο Κίνημα Αλλαγής. Ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος (17,4%), o Παύλος Γερουλάνος (12,7%), ο Χάρης Καστανίδης (5,3%) και τελευταίος κόβει το νήμα ο Παύλος Χρηστίδης (1,2%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ψηφοφόροι που δεν ψήφισαν ΚΙΝ.ΑΛ στις προηγούμενες εκλογές, προκρίνουν την υποψηφιότητα του Α. Λοβέρδου (28%) για την θέση του προέδρου του κόμματος, ενώ ακολουθούν οι Ν. Ανδρουλάκης (24,6%) και ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου (24,3%).

Υπενθυμίζουμε ότι πριν την υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος μία δεκαετία μετά την έξοδό του, διεκδικεί την αρχηγία του κόμματος, το επικρατέστερο σενάριο προέβλεπε μια «κούρσα για δύο», τον Α. Λοβέρδο και τον Ν. Ανδρουλάκη, με αδιαφιλονίκητο φαβορί τον πρώτο. Ωστόσο, ο Νίκος Ανδρουλάκης απ’ ότι φαίνεται συνεχίζει να  διαθέτει μεγάλη στήριξη από την βάση του κόμματος, καθώς συγκέντρωσε 110 υπογραφές από τα μέλη της ΚΠΕ και περίπου 20.000 μελών του κόμματος.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να «διαβάσουν» τις εξελίξεις
Τα επιτελεία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθούν να «διαβάσουν» τις εξελίξεις και τις ανατροπές, αν λάβει και κανείς υπόψιν ότι  η χώρα έχει ήδη εισέλθει σε μια «ήπια» εκλογική τροχιά.

Στην ερώτηση «ποιος κατά την άποψή σας μπορεί να φέρει στο ΚΙΝ.ΑΛ ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ», ο Γ. Παπανδρέου (41,5%) προηγείται με μεγάλη διαφορά από τον Ν. Ανδρουλάκη (27,4%) και τον Α. Λοβέρδο (11,8%).

Για αυτό άλλωστε στην Κουμουνδούρου είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και προσπαθούν να χαρτογραφήσουν το νέο τοπίο μετά την υποψηφιότητα Παπανδρέου. Οι δίαυλοι επικοινωνίας των πρώην βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ που προσχώρησαν στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανοικτοί με κάποιους εκ των βασικών υποψηφίων, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να παρατηρηθεί μια αντίστροφη μετακίνηση από το ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΙΝΑΛ.

ε ότι έχει να κάνει με τη δεξαμενή από τη ΝΔ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Ν. Ανδρουλάκης με ποσοστό 26,8% είναι αυτός που θα φέρει τους περισσότερους ψηφοφόρους από τη ΝΔ στο ΚΙΝΑΛ, ενώ ακολουθεί από κοντά ο Γ. Παπανδρέου (25,3%) και ο Α. Λοβέρδος (23,5%). Σύμφωνα πάντως με στελέχη της κυβέρνησης, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, ο στόχος της αυτοδυναμίας παραμένει αμετακίνητος, παραπέμποντας στις εκτιμήσεις των δημοσκοπήσεων, που ανεβάζουν πάνω από το 40% το εκλογικό ποσοστό της ΝΔ.

Στην ερώτηση «ποιος μπορεί να πάει το ΚΙΝ.ΑΛ σε ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που πήρε στις εθνικές εκλογές του 2019», και πάλι οι ψηφοφόροι του ΚΙΝ.ΑΛ προκρίνουν την υποψηφιότητα του Ν. Ανδρουλάκη (33,3%) σε αντίθεση με τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων που έχουν ως πρώτη επιλογή τον Γ. Παπανδρέου (28,7%).

Η δημοσκόπηση καταγράφει τη σαφή θέση των ψηφοφόρων του ΚΙΝ.ΑΛ για αυτόνομη πλεύση του κόμματος. Συγκεκριμένα, το 62,2% απαντά ότι δεν επιθυμεί καμιά συνεργασία με τα άλλα δύο μεγάλα κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Το 29,7 % είναι θετικά διακείμενο με μια συνεργασία με την ΝΔ και το 28,9% τάσσεται υπέρ της συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ.

 

politic.gr

Νέοι: Ολοήμερα σχολεία, χαμηλότερα ενοίκια, γάμος ομόφυλων ζευγαριών – Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr