ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΕκλογές: Πότε θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό – Όλες οι ημερομηνίες για τις κάλπες

Εκλογές: Πότε θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό – Όλες οι ημερομηνίες για τις κάλπες

Εκλογές: Πότε θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό – Όλες οι ημερομηνίες για τις κάλπες

Πυκνώνουν οι πληροφορίες ότι οι κάλπες αναμένεται να στηθούν στις 9 Απριλίου, την Κυριακή των Βαΐων. Μια ημερομηνία που δεν έδειξε να ενοχλεί την εκκλησία, όπως ξεκαθάρισε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Όπως ανέφερε το STAR αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε 41 μόλις ημέρες από σήμερα θα έχουμε εκλογές με απλή αναλογική. Η προκήρυξή τους και η διάλυση της Βουλής θα γίνει την Παρασκευή 10 Μαρτίου.  Το παράδοξο είναι ότι θα έχουμε διερευνητικές εντολές τη Μεγάλη Εβδομάδα και συγκρότηση Βουλής, μετά τη Δευτέρα του Πάσχα ώστε να εκλεγεί προεδρείο και να ξαναδιαλυθεί η Βουλή για να πάμε σε δεύτερές εκλογές με ενισχυμένη πλειοψηφία.

Αν όλα αυτά γίνουν γρήγορα οι δεύτερες κάλπες θα μπορούσαν να στηθούν 14 Μαΐου, αν και το πιθανότερο είναι οι δεύτερες εκλογές να πάνε για τις 21 Μαΐου.

Ποιος ενδέχεται να είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Στο ενδιάμεσο, θα έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό ή τη Μαρία Γεωργίου πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ή την  Ευαγγελία Νίκα πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας ή τον Ιωάννη Σαρμά, πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που είναι και ο αρχαιότερος και συνεπώς ο επικρατέστερος.

www.aftodioikisi.gr

Αγρίνιο: Σύλληψη δύο ημεδαπών για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ