ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΕκλογές για το υπηρεσιακό συμβούλιο των ΟΤΑ

Εκλογές για το υπηρεσιακό συμβούλιο των ΟΤΑ

Σάρωσε ο συνδυασμός της «Συνεργασίας» με 340 ψήφους

Εκλογές για το υπηρεσιακό συμβούλιο των ΟΤΑ

Από τις εκλογές που έγιναν σε όλη την Αιτωλοακαρνανία για το υπηρεσιακό συμβούλιο του προσωπικού των ΟΤΑ εκλέχτηκαν ο Θ. Κομματάς και ο Α. Σαρδέλης, ενώ ως αναπληρωτές ο Χ. Κιρκινέζος και η Β. Παπαβασίλη. Αναλυτικά τα αποτελέσματα. Τι δηλώνουν οι εκλεγμένοι

 

Προχθές διεξήχθησαν οι εκλογές για το υπηρεσιακό συμβούλιο του Προσωπικού ΟΤΑ του νομού Αιτωλ/νίας. Στις εκλογές συμμετείχαν τρεις παρατάξεις και δύο ανεξάρτητοι υποψήφιοι, οι οποίοι διεκδικούσαν την ψήφο, τόσο του μονίμου προσωπικού, όσο και του προσωπικού Ι.Δ.Α.Χ. Οι κάλπες στήθηκαν και στους επτά δήμους του νομού και έκλεισαν στις 5:00 το απόγευμα.

Από την καταμέτρηση που ξεκίνησε αμέσως μετά και διήρκησε αρκετές ώρες, προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα. Η «Συνεργασία» συνολικά πήρε 340 ψήφους. Στο Αγρίνιο έλαβε 121 ψήφους, στο Μεσολόγγι 73, στη Ναύπακτο 76, στην Αμφιλοχία 39, στο Θέρμο 13, στην Βόνιτσα 4 και στο Ξηρόμερο 14. Η «Συνεργασία – Νέα Εποχή» συνολικά έλαβε 138 ψήφους. Συγκεκριμένα στο Αγρίνιο έλαβε 70 ψήφους, στο Μεσολόγγι 24, στη Ναύπακτο 22, στην Αμφιλοχία 16, στο Θέρμο 5 και στο Ξηρόμερο 1. Η «Ανεξάρτητη Κίνηση» συνολικά στην Αιτωλ/νία πήρε 111 ψήφους. Εξ αυτών οι 59 προήλθαν από το Αγρίνιο, οι 5 από το Μεσολόγγι, επίσης 5 από τη Ναύπακτο, 3 από την Αμφιλοχία, 2 από το Θέρμο, 26 από την Βόνιτσα και 11 στο Ξηρόμερο.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος κ. Χρήστος Κουζέλης πήρε συνολικά 28 ψήφους. Στο Αγρίνιο πήρε 22, στο Μεσολόγγι 1, στην Αμφιλοχία 2 και 3 ψήφους πήρε στην Βόνιτσα. Ο επίσης ανεξάρτητος κ. Δημήτρης Κοτσανάς έλαβε 14 ψήφους, εκ των οποίων 12 πήρε στη Ναύπακτο, 1 στο Αγρίνιο και 1 στο Θέρμο. Οι ψηφίσαντες στο σύνολο είναι 631, ενώ το εκλογικό μέτρο ήταν 631/5 = 126.

Εκλέχθησαν από την «Συνεργασία» ο κ. Ευθύμιος Κομματάς με 194 ψήφους και ως αναπληρωτής ο κ. Χαράλαμπος Κιρκινέζος με 97 ψήφους και από την «Συνεργασία – Νέα Εποχή» ο κ. Ανδρέας Σαρδέλης με 61 ψήφους και ως αναπληρωτής η κα Δώρα Παπαβασίλη με 34 ψήφους.

Ο κ Ευθύμιος Κομματάς δήλωσε «Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου και με αναδείξατε αιρετό εκπρόσωπο στα υπηρεσιακά συμβούλια. Η ψήφος σας μου δίνει την δύναμη να εκπροσωπήσω επάξια τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση στα δύο επόμενα κρίσιμα χρόνια».

Ο κ Ανδρέας Σαρδέλης δήλωσε «Ευχαριστώ τους συναδέλφους που με εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπήσω στο υπηρεσιακό συμβούλιο. Με γνώμονα την νομιμότητα απέναντι στα συμφέροντα των συναδέλφων μου και του δημοσίου θα προχωρήσω, όπως και στην προηγούμενη θητεία μου. Με σεβασμό και υπευθυνότητα θα σταθώ όπως πρέπει σε όλα τα θέματα».

 

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr