Εκλογές 2023: Η υποψηφιότητα Κατρούγκαλου ισχύει κανονικά, λέει το Yπουργείο Εσωτερικών

Το όνομα του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργου Κατρούγκαλου παραμένει έστω και τυπικά στα ψηφοδέλτια των εκλογών 2023.

Κατρούγκαλος

Το όνομα του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργου Κατρούγκαλου παραμένει έστω και τυπικά στα ψηφοδέλτια των εκλογών 2023. Ο Κατρούγκαλος είδε την πόρτα της εξόδου, μια ανάσα πριν το άνοιγμα της κάλπης έπειτα μια σκληρή ανακοίνωση της Κουμουνδούρου με την οποία χθες το απόγευμα τέθηκε εκτός της προεκλογικής μάχης.

Ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικού αναφέρει πως το όνομα του υποψήφιου Βουλευτή στον Βόρειο Τομέα Αθηνών παραμένει κανονικά στα ψηφοδέλτια και η εκλογική διαδικασία δεν επηρεάζεται. Όπως αναφέρεται «τυχόν σταυροδοσία υπέρ του κ. Κατρούγκαλου δεν θα ακυρώσει το ψηφοδέλτιο».

Ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερινών για την απόσυρση του Γιώργου Κατρούγκαλου

Με αφορμή τη δημόσια δήλωση του υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. στον Βόρειο (Β1) Τομέα της Αθήνας κ. Γιώργου Κατρούγκαλου περί απόσυρσής του από την εκλογική «μάχη», επισημαίνεται ότι αυτή ουδόλως επηρεάζει την εκλογική διαδικασία.

Η υποψηφιότητα του κ. Κατρούγκαλου παραμένει σε ισχύ και η διαδικασία σταυροδοσίας στις Βουλευτικές Εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 θα ακολουθηθεί κανονικά. Τυχόν σταυροδοσία υπέρ του κ. Κατρούγκαλου δεν θα ακυρώσει το ψηφοδέλτιο.

Αντιθέτως, οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση θα καταστήσει το σύνολο του ψηφοδελτίου άκυρο.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογείς ψηφίζουν αποκλειστικά με σταυρό (+) προτίμησης στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά του ψηφοδελτίου.

Οι σταυροί και το «τρολάρισμα» για άκυρα ψηφοδέλτια

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος τέθηκε ουσιαστικά εκτός ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς… αυτό να είναι εφικτό. Ο ίδιος, άλλωστε, είχε ανακηρυχθεί κανονικά υποψήφιος από τον Άρειο Πάγο, τα ψηφοδέλτια είχαν εκτυπωθεί, είχαν φύγει από τις περιφέρειες και είχαν πάρει τον δρόμο για τα σχολεία, τα οποία από σήμερα θα ξεκινήσουν να υφίστανται τη διαμόρφωση σε εκλογικά τμήματα.

Η είδηση περί «έξωσης» του κ. Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ έφερε… «εγκεφαλικά» στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου τα ερωτήματα άρχισαν να φτάνουν κρουνηδόν. Η πρώτη εικασία ήταν, εάν σταυροί δίπλα από το όνομα του κ. Κατρούγκαλου θα ακύρωναν ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. «Όλοι ΣΥΡΙΖΑ», απαντούσαν περιπαικτικά σε μηνύματα διάφοροι…μη ψηφοφόροι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, στο διαδίκτυο έφτασαν κάποιοι να ανεβάζουν ιδέες για ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να…διαγράφουν με μολύβι το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου και εν συνεχεία να σταυρώνουν τους υποψηφίους της επιλογής τους. Το σχετικό τρολάρισμα έφτασε και μέχρι την εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», όπου ο δημοσιογράφος του Kontra Channel Φοίβος Κλαυδιανός εξήγησε με σοβαρό ύφος ότι «όποιος θέλει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στον βόρειο τομέα της Αθήνας, μην κάνουν κάποιο λάθος και διαγράψουν το όνομα, γιατί θα είναι άκυρο το ψηφοδέλτιο. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να σταυρώσουν το όνομα που θέλουν».