ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΕκλογές 2023: Πότε και πώς διορίζονται οι επόπτες, γραμματείς, έφοροι και δικαστικοί αντιπρόσωποι

Εκλογές 2023: Πότε και πώς διορίζονται οι επόπτες, γραμματείς, έφοροι και δικαστικοί αντιπρόσωποι

Εκλογές 2023: Πότε και πώς διορίζονται οι επόπτες, γραμματείς, έφοροι και δικαστικοί αντιπρόσωποι

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου εξέδωσε εγκύκλιο σχετικά με τοv διορισμό των εποπτών και των γραμματέων τους, των εφόρων και των δικαστικών αντιπροσώπων στα εκλογικά κέντρα, στις επικείμενες εκλογές 2023.

Ειδικότερα, η εγκύκλιος του τμήματος Α1 του Αρείου Πάγου παρέχει αναλυτικές διευκρινίσεις σχετικά με το διορισμό τους στις εκλογικές περιφέρειες όπου θα ψηφίσουν εκατομμύρια ψηφοφόρων, στις εκλογές 2023.

Εκλογές 2023: Πώς διορίζονται οι εκλογικοί αντιπρόσωποι

Ο προϊστάμενος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων και των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων όλης της χώρας πρέπει να αποστείλουν τους ονομαστικούς καταλόγους των μελών τους, οι οποίοι κατά τον νόμο θα διοριστούν αντιπρόσωποι δικαστικής αρχής.

Σε αυτούς τους καταλόγους δεν θα συμπεριλαμβάνονται, βέβαια, όσοι έχουν υπερβεί το 67° έτος της ηλικίας τους, όσοι έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν και, φυσικά, όσοι προτίθενται να θέσουν υποψηφιότητα για να εκλεγούν βουλευτές.

Πιο συγκεκριμένα, στους ονομαστικούς καταλόγους δικαστικών λειτουργών δεν περιλαμβάνονται όσοι έχουν λάβει ειδική κανονική άδεια χωρίς αποδοχές, άδεια πριν και μετά τον τοκετό, άδεια ανατροφής τέκνων, αναρρωτική ή εκπαιδευτική άδεια ή συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών δικαστικής εκπαίδευσης, όσοι τελούν σε διαθεσιμότητα, αργία ή έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας ή έχουν οριστικώς ή προσωρινώς παυθεί (στην τελευταία περίπτωση, για όσο χρόνο διαρκεί η προσωρινή παύση).

Πότε θα ανακοινωθούν

Στην επικύρωση των δικαστικών αντιπροσώπων θα προχωρήσει σήμερα Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 το αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση “η κλήρωση για τους διορισμούς των Δικαστικών Αντιπροσώπων των επικείμενων εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10/5/2023. Για την ακριβή ώρα θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης για τους διορισμούς θα αναρτηθούν στο site του Αρείου Πάγου www.areiospagos.gr καθώς και στο site της Ολομέλειας www.olomeleia.gr. Θα αποσταλεί σχετικώς email και sms στους συναδέλφους που θα έχουν διορισθεί”.

Σημειώνεται ότι, η προθεσμία των λεγόμενων αιτήσεων προτίμησης έληξε την περασμένη Παρασκευή 5 Μαΐου και ώρα 10 το πρωί και οι ενδιαφερόμενοι να είναι δικαστικοί αντιπρόσωποι έπρεπε να τις υποβάλλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://olomeleia.gr/. Στην ίδια διεύθυνση, μπορούσαν να καταθέσουν οι δικηγόροι και τις αιτήσεις εξαίρεσης προκειμένου να μην οριστούν δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Πηγή: www.thetoc.gr

Ν.Παπαναστάσης από Αμφιλοχία: «Με το ΚΚΕ για να δυναμώσει το «μπόι» του λαού!» (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ