Κουτσούμπας για Κατρούγκαλο: «Πολύ περίεργο, αλλά αυτοί είναι»

«Εμείς θα βρεθούμε σε κυβερνητικές θέσεις όταν το αποφασίσει ο λαός» διαμήνυσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σχολίασε και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, σημειώνοντας πως «αυτοί είναι». 

Κουτσούμπας για Κατρούγκαλο

«Εμείς θα βρεθούμε σε κυβερνητικές θέσεις όταν το αποφασίσει ο λαός» διαμήνυσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σχολίασε και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, σημειώνοντας πως «αυτοί είναι».

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει σε «μία αντιλαϊκή κυβέρνηση».

Σχολίασε τις κυβερνητικές προτάσεις που υπάρχουν από τα άλλα κόμματα κάνοντας λόγο για «προοδευτική κυβέρνηση-μούφα».

Αναφερόμενος στην απόσυρση του Γιώργου Κατρούγκαλου από τις εκλογές, μετά τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις του σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές, επεσήμανε πως «ο Κατρούγκαλος και ο ΣΥΡΙΖΑ γονάτισαν τους μικροεπιχειρηματίας, τους συνταξιούχους».

Ερωτώμενος εάν ο υποψήφιος βουλευτής «μαρτύρησε την κρυφή ατζέντα του κόμματός του», σημείωσε πως το γεγονός είναι «πολύ περίεργο». «Ένα κορυφαίο στέλεχος, προφανώς τον προόριζε πάλι για κυβερνητικό πόστο. Μιλάμε για σοβαρό ζήτημα. Δεν θα πω αυτοί είναι, αλλά αυτοί είναι».

«Αυτή η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που τη μία μέρα λέει το ένα, την άλλη το άλλο. Στέλεχος να λέει την προσωπική του άποψη δύο μέρες πριν τις εκλογές… Αυτό το πράγμα δεν γίνεται» συμπλήρωσε.

Επανερχόμενος στην περίπτωση μίας κυβέρνησης με το ΚΚΕ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επεσήμανε πως το κόμμα θέλει μία ριζικά διαφορετική πολιτική από τον καπιταλισμό. «Όσο ο ελληνικός λαός θα αγωνίζεται έναντι σε αντιλαϊκές πολιτικές (...) η μοναδική αντιπολίτευση που μπορεί να υπάρξει σε μία αντιλαϊκή κυβέρνηση είναι από το ΚΚΕ».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, έκανε λόγο για «ντροπή και αίσχος».

«Ντροπή και αίσχος αυτό που είπε ο Τσίπρας. 10 χρόνια μετά τη δολοφονία του Φύσσα, εργατών, τις επιθέσεις σε συνδικαλιστές, μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης φασιστών, να απευθύνεται στα ορφανά τους και να λέει ότι είναι παρασυρμένοι. Δεν είμαστε στο 2010, ξέρουμε τι είναι Χρυσή Αυγή, αυτά τα έχουμε ζήσει, έχουν γίνει δολοφονίες» είπε, ειδικότερα.

Ξεκαθάρισε πως όσοι επιμένουν να ψηφίζουν Χ.Α. ή στηρίζουν τον Ηλία Κασιδιάρη, είναι «φασίστες, πατενταρισμένοι».

«Και μόνο που τον άκουσα (σ.σ. τον Αλέξη Τσίπρα) να το λέει, έχω να πω ένα μεγάλο αίσχος, ψάχνει για ψηφαλάκια, δεν τον νοιάζει αν είναι ναζί, αν είναι φασίστας».

Τέλος, κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα λέγονται για τις δηλώσεις του Διονύση Σαββόπουλου, λέγοντας πως «ο καθένας έχει την απόψή του και μπορεί να την αλλάξει. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, ούτε σχολιασμού. Απαράδεκτη αυτή η συζήτηση».

Πηγή: lifo.gr

Τσαπανίδου: «Η ΝΔ κρατά στα ψηφοδέλτια τον υπεύθυνο του εγκλήματος των Τεμπών»