ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΕκλογές 2023: Κατέληξαν σε συμφωνία για ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών – H πιθανή ημερομηνία

Εκλογές 2023: Κατέληξαν σε συμφωνία για ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών – H πιθανή ημερομηνία

Εκλογές 2023: Κατέληξαν σε συμφωνία για ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών – H πιθανή ημερομηνία

Tη διεξαγωγή ντιμπέιτ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ethnos.gr, η ημερομηνία που προτάθηκε για την αναμέτρηση των πολιτικών είναι η 15η Ιουνίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει η συζήτηση να κινηθεί σε 7+1 θεματικές ενότητες, ενώ η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πως η τηλεμαχία θα πρέπει να εστιάσει σε 6 και μία ελεύθερη ερώτηση στη θέση της κλιματικής αλλαγής που συζητήθηκε στο προηγούμενο debate.

Aπό την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, θετικό είναι το κλίμα σε ό,τι αφορά την ελεύθερη ερώτηση, ενώ το ΚΚΕ έθεσε ένα ζήτημα για την ημερομηνία, καθώς στις 15 Ιουνίου έχει προγραμματισμένη συγκέντρωση. Για τον λόγο αυτό, πρότεινε η τηλεμαχία να διεξαχθεί στις 18 Ιουνίου.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή, Κώστας Πουλάκης, επεσήμανε πως η ΕΣΗΕΑ πρέπει να αναλάβει το debate, ενώ ο Άκης Σκέρτσος είπε πως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου , δεν είναι αναγκαίο να γίνει αναμέτρηση μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα.

Η Διακομματική Επιτροπή συνεδρίασε στο κτίριο του υπουργείου εσωτερικών, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 15.

Σημειώνεται ότι στο debate -σε αντίθεση με το προηγούμενο- δεν θα βρίσκεται ο Γιάνης Βαρουφάκης,καθώς το ΜέΡΑ25 δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή. Θα λάβουν μέρος οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή, με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου. Αυτοί είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας: Προτίθεται να συμμετάσχει στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ