ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΕκλογές 2023: Όλα έτοιμα στο Δήμο Αγρινίου για τις εκλογές

Εκλογές 2023: Όλα έτοιμα στο Δήμο Αγρινίου για τις εκλογές

Εκλογές 2023: Όλα έτοιμα στο Δήμο Αγρινίου για τις εκλογές

Εδώ και μέρες «τρέχουν» οι διαδικασίες για την ομαλή εκλογική διαδικασία και οι υπάλληλοι των Δήμου έχουν «σηκώσει τα μανίκια» για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τι αναφέρει στην εφημερίδα “Συνείδηση” ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ζώης

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Με σκοπό την εξασφάλιση της εύρυθμης εκλογικής διαδικασίας της 21ης Μαΐου όλες οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και ημέρες και όλοι οι υπάλληλοι του Δήμου Αγρινίου συμμετέχουν.

Με σκοπό ο εκάστοτε δικαστικός αντιπρόσωπος να παραλάβει τον σάκο του από τους υπαλλήλους του Δήμου Αγρινίου την Παρασκευή και το Σάββατο χρειάζεται πολύ δουλειά, η οποία διεξάγεται καθημερινά εκτός ωραρίου των υπαλληλικών καθηκόντων.

Μάλιστα οι περισσότεροι εκ των υπαλλήλων εργάζονται στο πλαίσιο της ευσυνειδησίας και της αίσθησης του καθήκοντος που τους διαπνέει, διότι η πενιχρή εκλογική αποζημίωση δεν καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, αλλά μικρό αριθμό εξ’ αυτών.

Ο κάθε σάκος που παραλαμβάνει ο εκάστοτε εκλογικός αντιπρόσωπος περιέχει το εκλογικό υλικό, τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων, τον εκλογικό κατάλογο, τα έντυπα που προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ ο καθείς εξ’ αυτών «χρεώνεται» και την συσκευή τάμπλετ για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Σημαντικό στοιχείο είναι πως ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου είχε προγραμματίσει ώστε να πραγματοποιήσει σήμερα σεμινάρια ενημέρωσης για τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ζώης μιλώντας στη «Σ» παραθέτει όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας στο Δήμο Αγρινίου και συγκεκριμένα τονίζει:

Εκλογές 2023: Όλα έτοιμα στο Δήμο Αγρινίου για τις εκλογές
Ο Κωνσταντίνος Ζώης

«Θα υπάρχουν 207 κάλπες και αντίστοιχα εκλογικά κέντρα, ακριβώς τα ίδια εκλογικά κέντρα με τις εκλογές του 2019. Δεν αλλάζει απολύτως τίποτε, πλην της «προσθήκης» 3 επιπλέον εκλογικών κέντρων φέτος.

Θα υπάρχει μια κάλπη και ένα παραβάν ανά εκλογικό κέντρο (κάθε σχολική αίθουσα από κάθε σχολικό συγκρότημα θεωρείται εκλογικό κέντρο) εκτός από 11 σχολεία, στα οποία για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικά προβλήματα πάσης φύσεως θα έχουν ένα επιπλέον παραβάν εντός του σχολείου, στο ισόγειο όμως, για την εξυπηρέτησή τους.

Τα 11 αυτά σχολεία είναι το 1ο, το 2ο, το 5ο, το 8ο, το 9ο, και το 17ο δημοτικό σχολείο Αγρινίου, το 1ο ολοήμερο σχολείο του Αγίου Κωνσταντίνου, το 2ο και 6ο Γυμνάσιο, το 1ο και το 3ο Λύκειο Αγρινίου.

Οι υπάλληλοι του Δήμου Αγρινίου θα χορηγήσουν εκτός από τις κάλπες και τα παραβάν, σφραγίδες στις εφορευτικές επιτροπές, κλειδιά της κάλπης και τυχόν εγκυκλίους που θα έχουν εκδοθεί και θα βρίσκονται μέσα στους σάκους που θα παραλάβουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Οι σάκοι θα είναι διαθέσιμοι στους δικαστικούς αντιπροσώπους την Παρασκευή και το Σάββατο από τις 08.00 το πρωί έως και τις 10.00 το βράδυ.

Το 2019 οι κάλπες ήταν 204, ενώ φέτος είναι 207. Στις προηγούμενες εκλογές δεν υπήρχε η δυνατότητα σε μεγάλα εκλογικά κέντρα να υπάρχουν στο ισόγειο παραβάν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκλογέων.

Tablet θα διαθέτει κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος, ενώ είναι γνωστό πως ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου θα πραγματοποιήσει σεμινάρια την Τετάρτη για τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Ουσιαστικά συνδράμουν όλοι οι υπάλληλοι του Δήμου, περίπου 800 άτομα δηλαδή, αλλά εξ’ αυτών και σύμφωνα με την υπουργική απόφαση εγκρίνεται για συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων εκλογική αποζημίωση. Οπότε, μεγάλη μερίδα των υπαλλήλων θα συμμετάσχει αφιλοκερδώς, στο πλαίσιο της ευσυνειδησίας και της αίσθησης του καθήκοντος που διαπνέει όλο το προσωπικό του Δήμου Αγρινίου. Το 2019 λ.χ. από τον αριθμό των περίπου 800 ατόμων εγκρίθηκε εκλογική αποζημίωση για 297 υπαλλήλους.

Η απασχόληση των υπαλλήλων του Δήμου ξεκινάει από την ημέρα της προκήρυξης των εκλογών, καθώς από τότε και έπειτα μέσα στην ημέρα και πέραν του ωραρίου τους ασχολούνται και με την προετοιμασία για την εκλογική διαδικασία, ενώ τις τελευταίες ημέρες η ανάγκη επιτάσσει πως η ασχολία είναι και βραδινές ώρες, ώστε η διοργάνωση και η διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Να υπενθυμίσουμε πως φέτος το Υπουργείο Εσωτερικών εκτιμά πως στις 21.00 θα υπάρχει εικόνα ακόμη ως προς την σταυροδοσία, αλλά οι εκτιμήσεις είναι πως αυτό είναι αρκετά αισιόδοξο, καθώς οι δικαστικοί αντιπρόσωποι – πιθανότατα – θα επιλέξουν πρώτα να μεταδώσουν τα αποτελέσματα των κομμάτων και εν συνεχεία θα ασχοληθούν με τη σταυροδοσία, με αποτέλεσμα ίσως να υπάρξει καθυστέρηση ως προς την εκτίμηση αυτή του Υπουργείου.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Ακρίβυνε για να βρεθεί – Μέγα πρόβλημα με το «Ozempic» για το διαβήτη

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ