ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΕκκλησία προς τους «300» της Βουλής: Το ν/σ για τον γάμο των ομόφυλων καταργεί πατρότητα και μητρότητα

Εκκλησία προς τους «300» της Βουλής: Το ν/σ για τον γάμο των ομόφυλων καταργεί πατρότητα και μητρότητα

Εκκλησία προς τους «300» της Βουλής: Το ν/σ για τον γάμο των ομόφυλων καταργεί πατρότητα και μητρότητα

Τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια εξηγεί η Ιερά Σύνοδος με επιστολή της προς τους 300 της Βουλής.

Στην επτασέλιδη επιστολή επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ότι το νομοσχέδιο καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα, ενώ «οδηγεί τα παιδιά να ζουν σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των ρόλων των δυο φύλων».

Στο επιχείρημα περι ανισότητας μεταξυ ομόφυλων και ετεροφύλων ζευγαριών η εκκλησία απαντά ότι «Στην Ελλάδα τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών ικανοποιούνται μεσω του συμφώνου συμβίωσης».

Προτείνουν δε, η πολιτεία να βελτιώσει νομοθετικά την διαδικασία υιοθεσίας του παιδιού σε περίπτωση θανάτου του μοναδικού γονέα – και συνεπώς δεν υπαρχει καμια επιτακτική ανάγκη να θεσπιστεί ομόφυλος γάμος και ομόφυλη γονεϊκοτητα.

Η εκκλησία τάσσεται κατά του πολιτικού γάμου γενικώς, ωστόσο διαφωνεί εν προκείμενω με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών για τον πρόσθετο λόγο ότι συγκρούεται με την χριστιανική ανθρωπολογία και την ορθή ανάπτυξη των παιδιών.

Ακόμη, καλεί τους βουλευτές να λάβουν υπόψιν οτι το νομοσχεδιο δεν επιλύει ένα παρόν πρόβλημα ορισμένων ομοφυλοφίλων, αλλά ανατρέπει συνολικά τους οικογενειακούς θεσμούς.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ